Umag: Uhićen zbog prijetnje smrću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom iz Umaga zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Muškarca se sumnjiči da je 19. lipnja, ispred ugostiteljskog objekta na Šetalištu Vladimira Gortana u Umagu, prijetio smrću 43-godišnjaku iz Čakovca, a sve kako bi ga spriječio da obavi nadzor rada u objektu koji vodi 39-godišnjak. Nakon što su mu upućene prijetnje, 43-godišnjak je istog dana oko 23.30 sati, došao na terasu ugostiteljskog objekta na Šetalištu Vladimira Gortana te je počeo mahati teleskopskom palicom i vikati da će sve porazbijati. Muškarca su pokušali smiriti djelatnici ugostiteljskog objekta, obzirom je na terasi bilo gostiju, no on je i dalje vikao te se smirio tek nakon što je pozvana policija.

Budući je postojala bojazan da će 43-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju. Radi počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršaja iz Zakona o oružju, policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, 39-godišnjak iz Umaga je 21. lipnja u predvečernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.


Podijeli: Facebook Twiter