Umag: Uhicen razbojnicki dvojac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica razbojnika, 21-godišnji D. I. iz Novigrada i 22-godišnji Z. N., državljanin BiH iz Lipca, privedeni su u nedjelju navecer u Istražni centar Županijskog suda u Puli zbog kaznenog djela razbojstva pocinjenog u Umagu u noci sa subote na nedjelju.

Prema policijskom izviješcu dvojac se naoružan pištoljem dovezao opelom pulskih oznaka na parkiralište u Savudrijskoj ulici u Umagu nešto iza ponoci u nedjelju i zaprijecio izlazak iz parkirališta parkiranom renaultu cliju slovenskih oznaka kojim je upravljao makedonski državljanin 26-godišnji S. I. s prebivalištem u Sloveniji. Dvojac je potom izašao i zaprijetio pištoljem S. I.-u da im preda novac, a pritom ga je jedan od razbojnika udario u nos, lakše ga ozlijedivši.

S. I. im je predao nešto novca i pobjegao pješice te je pomoc potražio u policiji. No, dok je policiji davao izjavu zamijetio je automobil s razbojnicima na što se policija dala u potjeru. Policajci su vec u obližnjoj ulici uspjeli zaustaviti automobil opel s dvojicom razbojnika te su ih uhitili.

Kriminalistickim istraživanjem i pretragom policija je pronašla kod razbojnika i USB kljuc koji je vracen vlasniku, a materijalna šteta je procijenjena na oko stotinjak kuna. Nakon istraživanja privedeni su istražni centar.


Podijeli: Facebook Twiter