Umag: Ugostitelji smećem nagrđuju ulicu

Otpad na ulicama Umaga (T. KOCIJANČIĆ)
Otpad na ulicama Umaga (T. KOCIJANČIĆ)

Neku večer usred Umaga, u povijesnoj jezgri u Garibaldijevoj ulici pred vratima gradske palače, milozvučni koncert zabavne glazbe prekidali su ugostitelji koji su bez imalo srama i razumijevanja tijekom večeri iznosili vreće sa škovacama. Ostavili su ih uza zid gradske palače, uz natrpane kante za smeće, odakle se širio neugodan smrad. Bila je to vrlo neugodna scena za domaću i stranu publiku koja se okupila u povećem broju.

Kako doznajemo od građana, takva se ružna slika ponavlja svake večeri, jer se djelatnici ugostiteljskih lokala ne pridržavaju pravila ponašanja. Da se centar grada popodne i navečer slabo održava, da su kantice pune smeća, a što sve gledaju turisti koji uglavnom nakon 20 sati šeću po Umagu, više od jednom upozorili su i vijećnici na sjednicama vijeća.

A upravo da se takve stvari više ne bi događale, kao i prijašnjih godina, svi ugostitelji u tom dijelu grada dobili su od komunalnog poduzeća 6. maj kante za smeće koje moraju tijekom dana i večeri držati i puniti unutar svog lokala, a kada ga zatvore, dakle nakon pola noći ili rano ujutro, smiju ga iznijeti na ulicu. Od šest sati ujutro dežuraju djelatnici 6. maja koji posebnim vozilom skupljaju i odvoze škovace u najlonskim vrećama i prazne kante.

- Već dvije godine takav je režim na snazi i velika se većina pridržava pravila ponašanja, osim restorana, koji se nalazi preko puta gradske uprave i s kojim se već dugo mučimo. Očito je da ćemo morati poduzeti represivnije mjere proti njegovih vlasnika, jer vidimo da odbijaju pridržavati se pravila. To nam je rijetka crna točka u povijesnoj jezgri, rekao je direktor 6. maja Krešimir Vedo. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter