Umag: U sezoni popusti na parkiranje za turiste

Udruga iznajmljivača privatnog smještaja Grada Umaga osigurala svojim gostima popuste na sva parkirna mjesta  (T. KOCIJANČIĆ)
Udruga iznajmljivača privatnog smještaja Grada Umaga osigurala svojim gostima popuste na sva parkirna mjesta (T. KOCIJANČIĆ)

Udruga iznajmljivača privatnog smještaja Grada Umaga za ovu je sezonu pripremila važnu novost - u dogovoru s gradonačelnikom ove će sezone turisti koji borave kod članova ove udruge duže od tjedan dana dobiti 50 posto popusta na sva parkirna mjesta u gradu i na javnim plažama u Umagu. Kazala je to na konferenciji za novinare predsjednica ove udruge Dragica Lukin, najavivši da će za potrebe iznajmljivača iz staroga grada biti stalno na raspolaganju dva mjesta za parkiranje unutar te zatvorene zone.

- Pripremili smo unificiranu signalizaciju - radi se o jumbo pločama koje će biti postavljene na glavnim ulazima u Umag, Novigrad, Brtoniglu i Buje. Te će nam troškove pokriti turističke zajednice tih mjesta, dok ćemo sami kupiti unificirane ploče s oznakom iznajmljivanja koje ćemo postaviti na objekte u kojima se iznajmljuju kapaciteti.

Pripremili smo novu aplikaciju prijave gostiju putem interneta, te ugovorili popuste i beneficije za naše članove kod nekih trgovačkih kuća i osiguravajućih društava, rekla je predsjednica udruge.

Dodala je da je Grad Umag u proračunu osigurao 65 tisuća kuna kojima će sufinancirati dva posto kamata na kredite za iznajmljivače za pripremu turističke sezone. Lukin je izvijestila da se Grad obavezao i na redovito čišćenje i održavanje javnih plaža. Dogovorili su da se češće čisti smeće po starogradskoj jezgri, te tražili da Župna crkva na Trgu slobode bude uvijek otvorena.

Zamjenici predsjednice Livio Momić i Livio Janko istaknuli su da je skromna prometna povezanost sa Savudrijom i Crvenim Vrhom, do kuda bi trebao voziti vlakić ili mini bus, da u tim manjim mjestima nedostaje manifestacija koje su koncentrirane u gradovima, te da na plažama nedostaje opreme i dodatnih sadržaja, kao i noćne zabave na što se žale mlađi gosti. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter