Umag u razvoj vodovoda i odvodnje ulaže skoro šest milijuna kuna

Radovi u Ulici Dantea Alighierija (M. RIMANIĆ)
Radovi u Ulici Dantea Alighierija (M. RIMANIĆ)

U razvoj sustava opskrbe pitkom vodom, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Grad Umag ove godine planira uložiti više od 5,7 milijuna kuna. Od tog iznosa 2,9 milijuna kuna otpada na vodoopskrbu, a 2,8 milijuna kuna na odvodnju. Novac za poboljšanje vodoopskrbe osigurat će se od naknade za razvoj sustava opskrbe pitkom vodom. Najviše novca, čak 650 tisuća kuna, uložit će u projektiranje mreže u zoni Komunela, za izgradnju vodovodne mreže naselja Špinel planirano je 550 tisuća kuna, a za izgradnju vodovodne mreže planskih prometnica u Murinama 200 tisuća kuna. Za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže državne ceste D75 osigurano je 100 tisuća, a 110 tisuća kuna planirano je za projektiranje razvoda mreže naselja Valica.

Projektiranju razvoda mreže naselja Kaldanija planirano je 40 tisuća kuna, za izmještanje postojeće mreže vodovoda u Donjem Picudu predviđeno je 125 tisuća, za projektiranje vodovoda u zoni Marketi 95 tisuća kuna, a za izmiještanje vodovodne mreže umaški potok -južni krak 50 tisuća kuna. Također će se projektirati mreža u naselju Jeci za što je u proračunu namijenjeno 100 tisuća kuna. Za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže Ulice Dantea Alighierija potrošit će se 250 tisuća kuna, za vodovodnu mrežu Valdemat 350 tisuća. Za projektiranje razvoda mreže Mulino - Lovrečica namijenjeno je 85 tisuća kuna, naselja Brutija 80 tisuća, a za projektiranje razvoda mreže naselja Špina 120 tisuća kuna.

U izgradnju objekata odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda u Umagu će se ove godine uložiti 2,5 milijuna kuna. Najviše je sredstava i to u iznosu od 1,035 milijuna kuna planirano za odvodnju u Ulici Dantea Alighierija.

- Vodoopskrba i odvodnja rješavaju se uglavnom paralelno s velikim investicijama koje su u tijeku ili će se ove godine odvijati na području Umaga, pojašnjava Mauro Jurman, zamjenik gradonačelnika. (Mirjan RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 5. VELJAČE


Podijeli: Facebook Twiter