Umag: Turistima ukrao 13 bicikala

Ilustracija
Ilustracija

Za krađu trinaest bicikala na području Umaga tamošnja je policija osumnjičila 19-godišnjaka iz Novigrada kojemu slijedi kaznena prijava za sedam kaznenih djela krađe od kojih je šest počinio uz pomoć dvojice maloljetnika.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 19-godišnjak od 13. do 30 kolovoza u autokampu u Karigadoru u četiri navrata četvorici državljana Njemačke u dobi od 36 do 43 godine ukrao sedam bicikala oštetivši ih time za više desetaka tisuća kuna.

Osim toga osumnjičen je da je u istom razdoblju u dva navrata u  autokampu na području Novigrada ukrao četiri bicikla oštetivši 52-godišnjeg slovenskog državljanina i 58-godišnjeg švicarskog državljanina za nekoliko desetaka tisuća kuna. Potom je u Ulici Gradska vrata u Novigradu otuđio dva bicikla oštetivši 37-godišnjaka iz Novigrada za više tisuća kuna.

Jednu od krađa na području Karigadora mladić je počinio sam dok je sve ostale krađe bicikala, u različitim kombinacijama počinio zajedno s dvojicom maloljetnih hrvatskih državljana. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni mladić je 9. rujna oko 19 sati priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok protiv dvojice maloljetnika slijedi podnošenje odgovarajuće prijave. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter