Umag: Suvozacica policajcu prijetila smrcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška policija uhitila je u utorak vozacicu automobila M. R. (30) s podrucja Tara i njezinu suvozacicu A. S. (30) s podrucja Poreca zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i vožnje pod utjecajem alkohola, vožnje pod zabranom, vrijedanja policajaca, prijetnji te sprecavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.

Po rijecima nacelnika OKC-a PU istarske Marka Petkovica, policiji je u utorak oko 1.15 sati dojavljeno da u Ulici 1. svibnja u Umagu netko iz automobila pušta glasnu glazbu. Po dolasku policajaca M. R. i A. S. su se automobilom pokušale udaljiti, no zaustavljene su.

Za upravljacem je sjedila M. R. koja je odbila predociti dokumente tako da nije bilo moguce utvrditi njezin identitet pa ju je policajac uhitio i rekao da ce ju privesti u policijsku postaju. Na to je reagirala vidno alkoholizirana suvozacica koja je nasrnula na policajca, odgurnula ga te se uhvatila za vrata policijskog automobila u namjeri da sprijeci prijateljicino uhicenje.

A. S. se i nakon upozorenja nije smirivala, vikala je na policajce, vrijedala ih i sprjecavala u obavljanju dužnosti. Policija je tad upotrijebila sredstva prisile i vezala ju te ju zajedno s vozacicom privela u policijsku postaju. I nakon uhicenja suvozacica nije prestajala s divljanjem: u policijskoj je postaji zaprijetila policajcu da ce ga njezini roditelji ubiti.

M. R. je izmjeren 0,81 promil alkohola. A. S. je odbila alkotestiranje pa joj je izvadena krv, a, uz ostalo, prijavljena je zbog prijetnje.


Podijeli: Facebook Twiter