Umag stambeno zbrinuo šesteroclanu obitelj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šesteroclana obitelj Medica konacno je dobila novi, lijepi gradski stan u Cepljanima pored Umaga koji ce mjesecno placati vrlo povoljno. Simbolicna primopredaja kljuceva uprilicena je u petak ispred zgrade, a kljuceve su Denisu i Nevenki Medica, rodom iz Buzeta, predali gradonacelnik Vili Bassanese i njegov zamjenik Mauro Jurman.

- Radi se o našim sugradanima koji imaju cetvero malodobne djece i koji su godinama bili podstanari. Jedini zaposleni je otac i naravno da je s jednim primanjem gotovo nemoguce prehraniti obitelj, a kamoli doci do vlastitog stana. Denis Medica me u više navrata upoznao sa svojim teškocama, tako da je odluceno dodijeliti mu na korištenje stan od 55 cetvornih metara u zgradi u kojoj smo vec dali jedan stan obitelji sa šestero djece, rekao je gradonacelnik.

Denis Medica je od 1998. u Umagu, otkad je pronašao posao i to onomad u jednoj, a sada radi u drugoj pekari. Najprije je putovao u Umag iz Buzeta, što nije moglo potrajati, da bi zatim sa suprugom krenuo u podstanarske vode, što je konacno završeno. Dvoje njihovih mališana su osnovci - Marko ima osam, a Luana sedam godina, dok Gabriel ima pet, a mali Noa dvije godine.

Gradonacelnik je podsjetio da je u zadnje dvije godine Grad u sveopcoj krizi pronašao snagu i izgradio/rekonstruirao zgrade sa šest stanova za svoje socijalno potrebite gradane. Dva jednosobna stana za samce, jedan za samohranu majku s dvoje djece, te tri stana za dvije obitelji s cetvero i jednu sa šestero mališana.

- Napravili smo inventuru i popis svih gradskih stanova, koji prije dvije godine nije niti postojao. Uputili smo Gradskom vijecu prijedlog kojim želimo te stanove zašticenim najmoprimcima prodati po povoljnim realnim cijenama jer je to nekima jedina mogucnost, objasnio je Bassanese.

Jurman je podsjetio da su ovu nekoc staru i ruševnu gradsku zgradu u Cepljanima prije godinu-dvije rekonstruirali, što je iz gradskog proracuna placeno oko milijun i pol kuna. Obnovili su još jednu, takoder sa stanovima za socijalno ugrožene, cime žele vratiti život u prigradskim naseljima. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter