Umag: Srednjoškolci cvijećem okitili mladenke

Dodir glamura s daškom prošlosti naziv je retro modne revije održane sinoć u sklopu sedamnaeste Umag Florije
Dodir glamura s daškom prošlosti naziv je retro modne revije održane sinoć u sklopu sedamnaeste Umag Florije

Dodir glamura s daškom prošlosti naziv je retro modne revije održane sinoć u sklopu sedamnaeste Umag Florije, sajma cvijeća koji se zajedno sa sajmom Umag sport proteklog vikenda odvijao na umaškoj Novoj obali.

Učenici i profesori iz trinaest strukovnih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Švedske koji su sudjelovali na Umag Floriji dobili su zadatak izraditi cvjetne dodatke i bukete te ukrasiti vjenčane haljine iz 20-ih godina prošlog stoljeća.

Modna revija koja je protekla u znaku charlestona, perja i svjetlucavih šljokica u šatoru sajma okupila je veliki broj zainteresiranih. Manekenke je predvodila voditeljica Elena Bernardis, a posao iza scene odradili su umaški frizerski salon Dajana, te Elle Milković poznata zagrebačka make up artistica.

Za glazbeni dio pobrinuo se bujski glazbenik Goran Griff, a kako bi dojam bio još vjerodostojniji umaški old timer club "Epur si muove", parkirao je neke od svojih ljepotana u blizini modne piste.

Danas su se srednjoškolci natjecali u aranžiranju cvijeća u natjecanju Flora Educa koje se treću godinu zaredom održava u sklopu umaškog sajma. Prvo mjesto osvojili su mladi cvjećari iz slovenskog Biotehničkog centra Naklo, drugo mjesto pripalo je Poljoprivrednoj školi "Josif Pančić" iz Pančeva u Srbiji, a treće Gospodarskoj školi iz Čakovca. Specijalno priznanje za umjetnički dojam osvojila je Tehnička škola Drvo art iz Beograda. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter