Umag: Soulfingersi priredili vrhunski show

Koncert Soulfingersa na umaškom Trgu slobode
Koncert Soulfingersa na umaškom Trgu slobode

Popularna grupa Soulfingers oduševila je na Velu Gospu publiku na umaškom Trgu slobode.

Tijekom dvosatnog koncerta mnogobrojna, mahom domaća publika uživala je u njihovom nastupu. To nije bio samo koncert, već vrhunski show nabijen neiscrpnom energijom i uzavrelom atmosferom koju je svojim vokalima i plesom u ritmu glazbe dodatno podgrijavao ženski dio benda.

Sve što su braća Denis i Haris imala na početku karijere bila je velika ljubav prema soul glazbi i šezdesetim godinama. No, kada ih je poznati zagrebački DJ Tomo Ricov pozvao da nastupe u tada vrlo popularnom klubu Kulušić na partyju u čast "zlatnom" soulu 60-ih, spremno su izjavili da imaju bend.

Odjurili su u potragu za glazbenicima koji znaju svirati soul i funk i nakon nekoliko dana imali puhačku sekciju, bubnjara, bas gitarista, klavijaturista i prateće vokale. Tako su davne 1991. rođeni Soulfingersi. Danas broje dvanaest članova, a tijekom proteklih godina održali su nebrojeno mnogo koncerata.

Njihov repertoar uključuje uglavnom zlatni soul šezdesetih, klasike Jamesa Browna, Arethe Franklin, Otisa Reddinga, Sama & Davea, kao i poneku obradu Beatlesa ili Princea. No, ono što im je priskrbilo najviše pohvala njihov je originalni pristup - to što pjesmama šezdesetih daju vlastiti "štih". Osim već spomenutih obrada, Soulfingersi su predstavili i svoju autorsku pjesmu "All I Wanna Do Is Dance".

Koncert je organiziralo umaško Pučko otvoreno učilište. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter