Umag: Simfonijski orkestar, klape i Goran Karan

Nastupa i klapa Lungomare iz Umaga (Arhiva)
Nastupa i klapa Lungomare iz Umaga (Arhiva)

Koncertom učenika glazbene škole i umjetničke gimnazije iz Kopra večeras u Umagu u 19 sati u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić" počinju kulturni programi u povodu obilježavanja umaškog zaštitnika sv. Pelegrina, najavile su na današnjoj konferenciji za novinare dogradonačelnica Floriana Bassanese Radin, v. d. pročelnik za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc i ravnateljica POU-a Sanja Benčić. Koparska glazbena škola predstavit će se ansamblom violončela Violoncello Principale, gudačkim i simfonijskim orkestrom predvođenim Antonijem Hajdinom i Igorom Corettijem Kuertom. Ulaz je slobodan.

Drugi program odvijat će se u subotu u 20 sati u kazališnoj dvorani POU-a, a riječ je o 11. susretu klapa Sv. Pelegrin. Nastupit će domaćini, umaška klapa Lungomare koja uskoro slavi 25. obljetnicu postojanja, višestruko nagrađivana buzetska klapa Pinguentum, klapa Rab koja njeguje napjeve dalmatinskog, primorskog i sakralnog ugođaja, klapa Kaleta iz Zadra s 13-godišnjom tradicijom te ženska klapa Ćakulone iz Zagreba koja se može pohvaliti s nekoliko izdanih albuma. Gosti susreta dolaze iz Kopra, a riječ je o klapi Semikanta te prvoj slovenskoj ženskoj klapi Fritule. U drugom dijelu večeri nastupit će pjevač Goran Karan. Ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji stoje 30, a na dan koncerta 40 kuna.

- Želja nam je promovirati klape s našeg područja, uz nekoliko gostiju. Nismo htjeli ići s dvije popularne klape, već s više njih koje nisu toliko medijski eksponirane, da promoviramo i njih, kazao je Šmalc. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter