Umag: Šiljeg oštro kritizirao Bassanesea

Jurica Šiljeg
Jurica Šiljeg

- Poljoprivrednici su sa sjednice Gradskog vijeća izlazili ne znajući što se unutra dešava, osim onoga da im gradonačelnik Vili Bassanese maže oči i ne želi preuzeti odgovornost za velike propuste vezane za prodaju i zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik umaškog HDZ-a i vijećnik dr. Jurica Šiljeg.

- Gradonačelnik na brojna pitanja vijećnika odgovara teškom demagogijom i politikantstvom. Zašto šuti? Ako je prozvan da je odgovoran za propuste vezane za zakup i prodaju zemljišta - zašto se ne brani? Zašto ne razuvjeri javnost?

Gradska se vlast počela ponašati prema ljudima i vijećnicima kao da su građani trećeg reda. Lažu vijećnike, pročelnici skrivaju istinu u strahu od gradonačelnika. I ptice na grani znaju da ne smije ni muha poletjeti u gradskoj upravi bez odobrenja Bassanesea, koji crta projekte, bavi se krajobrazom, hortikulturom i arhitekturom, nanizao je Šiljeg.

Osvrnuo se na presicu čelnice SDP-a Tanje Vrbat i izjavu da se u zadnje četiri godine pod vodstvom Bassanesea napravilo više nego u 20 godina.

- Vrbat je zaboravila da se SDP 20 godina hranio iz IDS-ovog tanjura u koji sada pljuje. Za vrijeme IDS-ove vlasti SDP je imao godinama visoku funkciju dogradonačelnice pa je sukrivac za sve negativno. Zaboravila je da je onomad Bassanese bio toliko negativan u očima SDP-a da u Vijeću nisu htjeli podržati njegove prijedloge, ali kada je prije godinu dana prešao u SDP, grad je procvao.

O prednostima elektrana na biomasu neka se Vrbat informira kod kolegice Mirele Holly i neka nam, kao dugogodišnja saborska zastupnica, kaže što je napravila za svoj grad, nizao je Šiljeg.

Odgovorio je i potpredsjedniku SDP-a Mirku Grgiću, kazavši da nije na pomolu koalicija između umaškog IDS-a i HDZ-a.

- Na zajedničkoj presici s nama i IDS-om bio je i nezavisni Danilo Latin, a žalosno je da nije bilo nikog iz SDP-a, s obzirom na veliki problem poljoprivrednog zemljišta, rekao je Šiljeg. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter