Umag: Šestorica uhicena zbog reketarenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za iznudu na štetu 31-godišnjaka iz Umaga policija sumnjici šestoricu muškaraca u dobi od 23 do 30 godina, koji su krajem listopada došli u ugostiteljski objekt u Umagu te od 31-godišnjaka zatražili da ih angažira u poslovima pružanja zaštite objekta, pritom mu zaprijetivši da ce mu u protivnom objekt zapaliti.

Nakon što ih je vlasnik odbio mladici su pocetkom studenog ponovno došli u objekt te zastrašivali goste i djelatnike pa ih je 31-godišnjak u strahu za svoju imovinu ipak pristao angažirati u svojstvu zaštitara. No, o svemu je obavijestio i policiju, koja je iznuditeljima postavila klopku.

Dvojica mladica "pala" su s oznacenim novcanicama, a potom su uhicena i ostala cetvorica. Radi se o cetvorici mladica iz Tara, dvojici 25-godišnjaka, 24-godišnjaku i 23-godišnjaku, 26-godišnjaku iz Poreca i 30-godišnjaku iz Solina. Šestorica osumnjicenih za kazneno djelo iznude privedeni su u nedjelju predvecer sucu istrage Županijskog suda u Puli, a zbog sumnje da su takoder sudjelovali u pocinjenju ovog nedjela, policija traga za još dvojicom mladica. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter