Umag: Sea Star festival na šest pozornica

The Prodigy zasad predvode listu izvođača
The Prodigy zasad predvode listu izvođača

Prije nepuna dva mjeseca objavljeno je da poznati novosadski glazbeni festival Exit pokreće u Istri novi Sea Star festival, u sklopu kojeg će u umaškom turističkom kompleksu Stella Maris 26. i 27. svibnja nastupiti 70 izvođača na šest pozornica. Kao glavna izvođačka imena već su najavljeni The Prodigy, Dubioza Kolektiv i Urban & 4, a do Božića potvrđeno je više od 11.000 festivalskih posjetitelja.

U premijernom izdanju predstavit će se neka od najznačajnijih imena svjetske i regionalne glazbene scene, no osim headlinerskog trojca, zasad nisu navedena imena novih izvođača. U prodaji se trenutno nalazi limitiran broj festivalskih ulaznica koje se mogu kupiti po novoj poklon cijeni od 229 kuna, što je 50 posto popusta od finalnog iznosa, a pronaći se mogu u sistemima Ticketshop.hr i Entrio.

Sea Star će imati šest pozornica, od kojih će dominirati Tesla Main Stage i Nautilus Arena. Prvog dana 26. svibnja na Teslinoj pozornici nastupit će The Prodigy, koji su 2013. na novosadskom Exitu, na istoimenom stageu, održali mitski nastup, a istu će večer nastupiti i Dubioza kolektiv te domaćini festivala Urban&4.

Druge festivalske večeri 27. svibnja glavna pozornica predstavit će jednu od najpopularnijih elektronskih pozornica na svijetu - EXIT Dance Arenu, koja u Istru šalje i svoje najveće zvijezde, i koje će uskoro biti objavljene.

Nautilus Arena, smještena unutar glavnog ATP stadiona predstavit će još dvije superpopularne pozornice EXIT-a ('Fusion' i 'No Sleep') pa će tako jedna večer biti posvećena indie bendovima, a druga alternativnoj elektronici.

Kako najavljuju organizatori, u ostatku festivala magična atmosfera Petrovaradinske tvrđave preselit će se s još tri omiljene scene EXIT-a - pozornice 'Zion Beats', 'Exotic Laguna' i 'Silent Octopus' donijet će žanrovsku raznolikost uz hip-hop, reggae, latino, bass, house, techno. Šesta pozornica, 'Cinema', donijet će veliko platno na kojem će se osim filmova, prikazivati i najbolji nastupi s Exita u visokoj rezoluciji.

Sea Star ima i tzv. "2+2" matematiku festivala; uz dva glavna dana, publika će moći uživati i u warm-up tulumu 25. svibnja, dok je nedjelja, 28. rezervirana za after-party. Posjetitelje će na festivalu dočekati i bogati FoodLand, ali i chill i activity zone. Najbliži smještajni kapaciteti nalaze se u neposrednoj blizini mora, svega stotinu metara od ulaska u festivalski prostor, a najudaljeniji su 15-ak minuta šetnje uz more. Osim kampa, posjetitelji mogu rezervirati smještaj u hotelima Sol Aurora i Sol Umag, Melia Istrian vilama te Sol Amfora, Sol Stella, Sol Katoro i Polynesia apartmanima. Svi su u krugu od 100 metara do jednog kilometra od Sea Stara. (Z. A.)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter