Umag: SDP i HSU o podmetanjima političkog protivnika

Marino Kocijančić, Vili Bassanese i Silvano Hrelja (Tanja KOCIJANČIĆ)
Marino Kocijančić, Vili Bassanese i Silvano Hrelja (Tanja KOCIJANČIĆ)

IDS vodi politiku laži, podmetanja i obmane, izjavili su danas pred novinarima kandidat SDP-a za gradonačelnika Umaga Vili Bassanese i predsjednici umaškog i nacionalnog HSU-a Marino Kocijančić i Silvano Hrelja. Naime, svi jumbo i ostali plakati koje je IDS postavio za svog kandidata za sindaka Daglasa Korace osvanuli su s logotipom HSU-a, koji za čelnu poziciju Grada podržava Bassanesea. Kocijančić je kazao da su ih prijavili Državnom izbornom povjerenstvu, nakon čijeg je upozorenja IDS tek danas prekrio sa svojih plakata oznaku HSU-a.

- Takav način promidžbe držimo nečuvenim i krajnje politički nekorektnim, te smo stoga zamolili izborno povjerenstvo da hitno naloži uklanjanje logotipa naše stranke s IDS-ovih plakata i da to sankcionira, jer su birače doveli u zabludu, rekao je Kocijančić. Hrelja je izrazio nadu da su posrijedi samo greška i neprofesionalnost, jer se u protivnom radi o pokušaju manipulacije biračkim tijelom.

- Bilo bi u redu da je netko iz IDS-a nazvao i rekao da se radi o grešci i da se ispričao, ali to se nije desilo. U ovoj predizbornoj kampanji mora biti minimum fair playa, jer svi će nakon izbora morati nastaviti zajedno živjeti u Umagu, istaknuo je Hrelja.

- Očito je da sve to rade iz očaja. Zbog lošeg gospodarenja i politike laži do 2009. bogatili su se samo pojedinci, dok je Umag zaostajao u razvoju. Grad je bio pred stečajem zbog brojnih kredita i nenaplaćenih potraživanja, za njima su ostali samo dugovi. Dio političkog lobija, iza kojeg stoji krupni kapital, već duže vrijeme koristeći medije radi pritisak na Grad i javno iznosi neistine, koje se objavljuju bez prethodne provjere u Gradu. Koraca se lažno predstavio - nije financijski direktor 6. maja, nije se sam školovao i nekorektno je više puta u javnosti iznio neistine s namjerom da našteti Gradu i da sebi priskrbi jeftine političke bodove, iznio je Bassanese. (T. K.)

Koraca: To je tiskarska pogreška

"Tiskanje i postavljanje plakata organizira se u našoj centrali. Provjerili smo i ustanovili da je omaškom učinjena tiskarska pogreška. Čim smo uočili da se na plakatima nalazi logo HSU-a, odmah smo ga uklonili (prekrili), pa je sada na tom mjestu stavljen logo HNS-a", odgovorio je na naš upit što se dogodilo kandidat IDS-a Daglas Koraca kojeg za gradonačelnika podržavaju još i Zeleni savez - Zeleni, HNS, ISU i Demokratska stranka žena. Ispričao se glasačima HSU-a i HNS-a na nehotičnoj tiskarskoj pogrešci.

 


Podijeli: Facebook Twiter