Umag: S bolesnim djetetom uzalud tražila dežurnog lijecnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maja Jašarevic iz Umaga došla je protekle subote ujutro s bolesnim sincicem, starim cetiri godine, na umašku hitnu medicinsku pomoc, ali umjesto da dobije pomoci, doživjela je kalvariju - u sat vremena, koliko je ondje bila, nitko joj dijete nije ni pogledao, a uputnicu za pregled u pulskoj Opcoj bolnici napisao joj je, na kraju, doktor koji je zbog nje došao od kuce!

Djelatnici hitne pomoci u sat vremena odbili su joj primiti sina, koji je i povracao pred njima, iako se ispostavilo da dežurne lijecnice nema (bila je na marendi u gradu), kao ni gužve u cekaonici.

Nakon što je, vec ocajna zbog straha za svoje dijete, pocela vikati i tražiti da joj bilo tko pregleda sina, mlada lijecnica s hitne pomoci pozvala je policiju "da je umiri". Policajci su zaista došli, ali, prema našim saznanjima, nisu službeno postupali.



- Tog jutra dijete mi se pocelo žaliti na jaku glavobolju, pozlilo mu je i pocelo je povracati. Otišla sam s njim na Hitnu pomoc, gdje su me poslali na kat dežurnoj lijecnici Jesenki Pavlicek-Selar. Kad sam došla gore, vrata su bila zakljucana i nije bilo nikoga pa sam se vratila dolje na hitnu. Doktori i sestre tražili su tko je dežuran doktor jer nisu imali pojma tko je uopce u smjeni, a za to vrijeme deset minuta sjedila sam s djetetom u narucju.

Cijelo to vrijeme nitko nije ni pogledao dijete, makar je na odjelu bilo doktora, a niti jedan pacijent nije cekao. Tada su rekli da je dežurna dr. Samka Jakupovic. Otišla sam k njoj, kucala na vrata, ali i njena su vrata bila zakljucana. Za to vrijeme sin je opet povracao, ali na hitnoj nitko od lijecnika i sestara nije ništa poduzeo. Kad sam im rekla da dr. Jakupovic nema, nisu mi vjerovali, ispricala je Jašarevic.

Izašla je tad na parkiralište ispred ulaza sa sinom u narucju i stajala tamo jer, veli, nije znala što da radi. Došla su tad kola hitne pomoci iz kojih su izašli vozac, sestra i doktorica. Kada ih je pitala ima li medu njima doktor, mlada joj se djevojka predstavila kao lijecnica, ali no ona nije pregledala dijete, nego joj je pocela objašnjavati zašto ne mogu primiti dijete unutra i pregledati ga. Tad je vec prošlo oko sat vremena da je Jašarevic cekala s djetetom.

- Tada sam pocela vikati na njih i vrijedati ih, na što je mlada lijecnica rekla da ce zvati policiju. Rekla sam joj neka to ucini, samo neka nade nekog da mi pregleda dijete... Tada sam se okrenula i vidjela dva policajca koji su me, uvidjevši situaciju, samo pitali: "Kako je mali".

Policajci su me to pitali, a nijedan doktor s hitne nije. Policajci su bili maksimalno fer. Kad je doktor pregledao dijete, dao mi je uputnicu da ga žurno odvedemo na pregled u pulsku bolnicu. Ondje su bili vrlo ljubazni, odmah su primili dijete i pregledali ga. Tražili su me i papire s umaške hitne da vide dijagnozu lijecnika, ali to nisam imala. (Tanja KOCIJANCIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter