Umag: Razočarani bikeri humanitarci

Bajkeri su napravili đir po gradu i okolici (A. BOŽIĆ)
Bajkeri su napravili đir po gradu i okolici (A. BOŽIĆ)

Na 12. bikerskom susretu umaškog moto kluba Staaari rokeri, jednom od najvećih u regiji, kiša je padala obje glavne večeri zbog čega je posjetitelja bilo dvostruko manje od lani - tek 3.700, od kojih je bikera i suvozača na motociklima bilo oko 2.100 u tri dana. Predsjednik kluba Renato Radin kaže da su jako razočarani, ne samo zbog toga što je njegova brojna ekipa od više desetaka članova uložila puno rada i truda u organizaciju zahtjevne manifestacije, nego i zato što je susret humanitaran od prvog izdanja.

U dvije večeri prodali su tek 830 karata, trenutno ne znaju koji će iznos moći donirati, niti kome, jer će obitelj bolesnog djeteta predložiti nadležan odjel Grada Umaga. Inače, u 12 godina Staaari Rokeri darovali su više od pola milijuna kuna za liječenje bolesnih sugrađana, unesrećenih motorista i kupnju medicinskih aparata.

- Nažalost, ovog ćemo puta donirati manje novca. Ne znamo hoće li biti još donacija drugih sponzora čemu se nadamo, napomenuo je čelnik Staaarih rokera.

Kiša je u petak padala cijelo vrijeme, ali nije uspjela prekinuti koncert banda Opća opasnost koji je lani morao naglo prekinuti svirku zbog snažnog neverina. Ovoga puta bar nije bilo vjetra. Malobrojna publika nastup je pratila u šatorima, a slično je bilo u subotu nakon 1 sat poslije ponoći kada su glavne zvijezde bile Divlje jagode. A upravo nakon ponoći, veli Radin, počinje inače jači dolazak "pješaka" koji kupuju ulaznice. U subotu su već tijekom dana otišli i mnogi bikeri, pa je zbog toga i straha od novih padalina i popodnevni mimohod gradom bio skraćen - do zadnjeg trenutka nisu znali hoće li uopće krenuti, a onda su napravili tek đir od Katora obalom do grada, gdje nisu stali i nisu snimili uobičajenu milenijsku fotografiju.

Predsjednik kluba kaže da su se vratili u kamp u Stella Maris i ondje, umjesto u gradu, počastili sve bikere pivom, a onda su odigrane i moto igre - potezanje konopca i bacanje motora u dalj. I taj je dio programa bio skraćen.

Ipak, na susret se prijavilo 145 moto klubova iz zemalja naše bivše države, zatim Italije, Austrije, Njemačke, Češke i Francuske. Najudaljeniji motoristi došli su iz Ukrajine i Španjolske koji su do Umaga prevalili oko 2.000 kilometara, doznajemo od Radina.

Četverodnevni susret počeo je u četvrtak obilaskom okolice Umaga i vinskih podruma te partyjem dobrodošlice uz nastup grupa Trash Candy i Crossroad Blues Band. Idućih večeri, kiši usprkos, svi su koncerti odrađeni do kraja, a svirale su još i druge zvijezde kao što su Partibrejkers, Mala škola rocka, Grimasa, Vervet i Crossroad Blues Band. Jako važno za Staaare rokere, rekao je Radin, jest i to da je manifestacija protekla bez incidenata. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter