Umag: Putokaz zbunjuje goste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda je novi kružni tok u umaškom naselju Punta, na križanju Savudrijske, Kratke i Ulice Polezine, otvoren za promet pred kraj prošle godine, tu "novost" ne prati i prometna signalizacija koja vozace i dalje usmjerava zaobilazno. Ocito se zaboravilo da prometne putokaze treba vratiti na staro. Umažani ce se lako snaci, ali ne i oni koji dolaze iz drugih zemalja i gradova.

Na opasku naših citatelja, koji su zvali jer se vikendom strani gosti zbunjeno voze tražeci pravi put, uvjerili smo se da su putokazi za Savudriju, a rijec je o dvije velike info ploce prije semafora kod gostionice Kopar, i dalje precrtani narancastom naljepnicom.

Potonje su odavno trebale biti skinute, jer su radovi na kružnom toku, odakle se iz Umaga ide prema Stella Marisu, Zambratiji, Savudriji i ostalim mjestima na sjeveru, poceli pocetkom listopada i dovršeni sredinom prosinca. Dok su radovi bili u tijeku, sav je promet bio preusmjeren preko naselja Komunela i Murine, odnosno vozilo se Šetnicom Vladimira Gortana i kroz ulicice na Punti.

K tome, prekrižena je i velika ploca u Jadranskoj ulici na kojoj se vozace ravno usmjerava prema Katoru, Stella Marisu i Savudriji. Premda je ta prometnica u županijskoj nadležnosti, investiciju je vodio i platio Grad Umag.


Podijeli: Facebook Twiter