Umag: Pučka humaniratna fešta u Moeli


Sva je očekivanja nadmašila subotnja fešta umaškog MO Moela. Slavilo se do nedjeljnih jutarnjih sati u ambijentu kakvog se ne sjećaju ni stalni posjetitelji sličnih događanja.

Pučka fešta je i ovom prigodom u konačnici imala humanitarnu notu. Naime, novčani iznos koji je prikupljen od prodaje jela i pića, uključujući i slastice koje su načinile marne domaćice, nakon podmirenja troškova osnovnih potrepština bit će doniran potrebitima iz ovog naselja.

Od ranog jutra pedesetak aktivista MO-a bilo je u punoj akciji, jer je trebalo očistiti i pripremiti 120 kg lignji, 220 kg pedoća, 240 kg sardela, 80 litara bobića i 50 litara brudeta s palentom.

Po tradiciji, ovoj su manifestaciji svoj obol dali podvodni ribolovci koji su ulovili četrdesetak kilograma ugora, orada, šarga, mormora, cipli što je također završilo na stolovima. Neizbježna je bila dobra kapljica, koja se kao i sve drugo nudilo po izuzetno povoljnim cijenama.  

Sportaši su se također uključili u akciju igrajući turnire u odbojci na pijesku i nogometu, a odvijao se i neizbježni turnir u briškuli i trešeti. 

Za atmosferu se pobrinuo i mjesni trio glazbenika Marina&Mario i Robi koji su dobar štimung držali gotovo do jutarnjih sati. (Napisao i snimio M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter