Umag: Pronađeni ukradeni psi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnica ukradenih pit bulla, Sanela M. iz Umaga je uz pomoć društvene mreže i anonimnog poziva uspjela pronaći svoja dva pit bulla koja su ukradena u subotu popodne u Novigradskoj ulici u Umagu.

Naime, Sanela nas je dočekala s osmijehom na licu i dva psića koji joj trče oko nogu. Psi su stari skoro četiri mjeseca, a odazivaju se na imena, Zeus i Apolo. Policija je u ponedjeljak ujutro izvijestila da je nepoznata osoba ukrala pse tako što je prerezala žicu na ogradi i odnijela pse, no nedugo nakon objave događaja, oko 13.30 sati u ponedjeljak, vlasnica je pse dobila natrag.

Oduševljena Sanela nam je kazala da je zahvalna anonimnoj osobi koja joj je dojavila gdje bi psi mogli biti, a već od nestanka pasa dala se u potragu iako je strahovala da ih više neće pronaći. Po gradu su lijepili plakate s obavijesti o nestanku, no prva dva dana nije urodilo plodom, dok nije stigla anonimna poruka koja ih je uputila kod mogućeg počinitelja.

- Čim sam dobila poruku, otišla sam na policiju i zajedno s njima sam došla do vinograda i maslinika pored Umaga gdje smo našli pse. Bili u ograđenom dijelu, kao u nekom boksu za pse. Bila sam presretna jer smo došli do njih. Policija je obavila svoj dio posla, a ja sam pse uzela i odvela ih kući. Zeus i Apolo će uskoro dobiti prijateljicu, odnosno, sada će ih biti tri, kaže nam Sanela.

O osobi koju policija sumnjiči zbog krađe pasa nije nam imala što reći, budući da je ne poznaje, već samo onako iz viđenja. Boks gdje su bili psi je prvotno bio smješten uz ogradu pored vrlo frekventne šetnice te je svako imao prilike vidjeti pse. Sada će boks biti prebačen na mjesto koje neće privlačiti pažnju šetača. No, pit bull sa četiri mjeseca starost je vrlo lagan plijen budući da se radi o bebi psu, ali za nekoliko mjeseci će se vrlo teško netko odlučiti da ih ukrade…  Inače, poznato je da su psi ove pasmine izuzetno dobri čuvari. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter