Umag proglasio naj-sportaše za 2011.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U kazališnoj dvorani umaškoga Puckog otvorenog ucilišta podijeljena su priznanja za najuspješnije sportaše, udruge, trenera, sportskog djelatnika, odnosno djelatnicu, sportske nade i nagrade za životno djelo grada Umaga za 2011. godinu.

Stolnotenisacica Ana Pia Nacinovic, iako tek 15-godišnjakinja, ponijela je epitet najbolje umaške sportašice za 2011. godinu. Sportaš godine je 20-godišnji Marko Buvinic, vec sedam godina igrac rukometnog prvoligaša Umaga.

Ekipom godine proglašene su stolnotenisacice Maestrala, koje su kao županijske i regionalne pobjednice u završnom doigravanju izborile clanstvo u Prvoj ligi - zapad. To su ostvarile Ana Pia Nacinovic, Denisa Manojlovic, Ana Peroš, Marija Jadreško i Judith Miroschichenko, uz strucno vodstvo Antona Sankovica i Sandija Nacinovica.

Momcadski naslov za 2011.godinu pripao je posadi jedrilicarskog kluba Fiandara 1975 koji je u nekoliko posljednjih godina izrastao u stožerni hrvatski klub.

Sportskim nadama proglašeni su odbojkašica Matea Selimovic (1998. godište), odbojkašica MH Umag, i rukometaš Umaga Valentino Ravnic (1995).

Ivica Radocaj je za svoj šestomjesecni rad u Odbojkaškom klubu MH Umag odabran za trenera godine. Priznanje za sportsku djelatnicu godine dobila je Eva Maras (ŽRK Umag), dugogodišnja clanica Izvršnog odbora i aktualna dopredsjednica kluba. Nagradu za životno djelo dobio je 75-godišnji Anton Nino Belušic. (Mijat GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter