Umag: Prodajom gradske nekretnine do 5,26 mil. kuna

(Tanja KOCIJANČIĆ / Arhiva GI)
(Tanja KOCIJANČIĆ / Arhiva GI)

Umaški vijećnici jednoglasno su prihvatili izvješće o ostvarenju Gradskog proračuna u 2014. godini, prema kojem su ukupni prihodi i primici ostvareni u iznosu od 119,38 milijuna, što je 98 posto planiranog iznosa od 122,43 milijuna kuna. U istom razdoblju ostvareni su ukupni rashodi i proračunski izdaci od 123,69 milijuna, odnosno 81 posto od planiranih 152,36 milijuna kuna.

Najveći udio proračunskih prihoda, i to 36 posto, ostvaren je od poreznih prihoda, od prihoda od upravnih i administrativnih pristojbi, te pristojbi po posebnim propisima i naknadama ostvareno je 34,9 posto, a od prihoda od imovine 9,97 posto proračuna. Prihodi poslovanja u lanjskom su proračunu za 4,4 milijuna kuna veći nego 2013. godine, dok su prihodi od prodaje nefinancijske imovine u 2014. za 15,1 milijuna kuna manji nego godinu ranije.

Izrada i dopuna Prostornog plana

Zaključkom Vijeća prodaji je izložena gradska nekretnina smještena unutar izgrađenog dijela poslovne zone Vrh. Prodajom ove nekretnine Gradski proračun planira ostvariti prihod od 5,26 milijuna kuna, ali prihod može biti i veći, ovisno o dostavljenim ponudama za kupnju zemljišta izloženog prodaji.

Prijedlog Odluke o komunalnom redu nije usvojen, već je vraćen na doradu pa će se pred vijećnicima naći sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Stupanjem na snagu Zakona o prostornom uređenju, neuređenim dijelom građevinskog područja smatraju se neizgrađeni dijelovi građevinskog područja određeni Prostornim planom na kojima se, sukladno Zakonu, do donošenja Urbanističkog plana uređenja ne može izdati akt za građenje nove građevine. Stoga je Gradsko vijeće donijelo Odluku o izradi dopuna Prostornog plana uređenja Grada Umaga radi usklađenja sa Zakonom o prostornom uređenju.

Nagrade i priznanja zaslužnima 

U nastavku sjednice vijeće je jednoglasno dužnosti člana Zapovjedništva civilne zaštite Grada Umaga razriješilo Branka Božića i na njegovo mjesto imenovalo Aleksandra Mandića, oba djelatnika trgovačkog društva "6. maj" d.o.o. Umag. Članstva u Stožeru zaštite i spašavanja Grada Umaga razriješen je Saša Čirić, kapetan Lučke ispostave Umag, a na njegovo je mjesto imenovan Mijo Šiljeg, također kapetan Lučke kapetanije Pula - Ispostava Umag.

Odlukom vijećnika Nagrada grada Umaga za životno djelo ove će godine dobit će Mijat Gavran i Pino Degrassi, a godišnje nagrade Grada Umaga Udruga "Pružam ti ruku-Ti porgo la mia mano", Antonio (Nino) Zacchigna i Tehvid Hadžić. Priznanja će im se uručiti na svečanosti u povodu obilježavanja Dana Grada Umaga. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter