Umag: Prerezao lokot na stupićima i zaradio kaznenu prijavu

Stanari ulice  Dante Alighieri ne mogu vozilom do svojih stanova i ugostiteljskih objekata  (T. GRGIĆ)
Stanari ulice Dante Alighieri ne mogu vozilom do svojih stanova i ugostiteljskih objekata (T. GRGIĆ)

Komunalni problem pozadina je slučaja radi kojeg je 34-godišnji Umažanin, stanar Ulice Dante Alighijerija, zaradio kaznenu prijavu jer je, kako je navela PU istarska, 30. siječnja i 1. veljače na stupićima koji su postavljeni na ulazu u pješačku zonu u Ulici Dante Alighijerija u Umagu, kliještima prerezao lokote. Policija slučaj tretira kao kazneno djelo oštećenja tuđe stvari kojim je jedinica lokalne samouprave, odnosno Grad Umag, oštećen za nekoliko stotina kuna.
 
U našu se redakciju javio A. B. (podaci poznati redakciji), koji je kazao da je stupiće prerezao zato što ih je "Grad Umag tamo neovlašteno postavio" i stanarima 
Alighijerijeve ulice onemogućio pristup njihovim stanovima. 
 
- Problem je to koji traje duže vrijeme i očito ne postoji način da se s aktualnom garniturom Grada Umaga riješi. U konkretnom slučaju, trebao sam kući dovesti 
drva. Budući da na svaki poziv Gradu koji i mi stanari i vlasnici ugostiteljskih objekata nailazimo na zid, odnosno otpor da nam se omogući da neometano dolazimo do svojih stanova, pogotovo ako se radi o stvarima koje je fizički nemoguće dovesti ili odvesti, uzeo sam kliješta i prerezao lokote. Ne znam što bi drugo trebao napraviti, kako da do vlastitog stana dovezem frižider, perilicu, namještaj? Drugog načina očito nama, ispričao nam je revoltirani A. B.
 
Kaže da im je Grad Umag "uzeo i parkirna mjesta" i da stanari, konkretno oni iz Alighijerijeve, parkiraju kod Podravke. 
- Pokušat ćemo se organizirati i pokušati nešto napraviti peticijom. Ovo "ratovanje" nema smisla i ne vodi ničemu, zaključio je A. B. (M. VUKŠIĆ)
 
 

Podijeli: Facebook Twiter