Umag: Prepirka o Istraturistu bez zaključka


Nastavak tematske sjednice Vijeća o odnosima Grada Umaga s Istraturistom praktički nije donio ništa novo - nije donesen ni jedan zaključak, a nakon što se ponovno govorilo i dovodila u pitanje ispravnost ugovora o koncesiji za turističko zemljište.

Razlog tomu je bio najviše taj što na sjednici nije prisustvovao ni jedan pročelnik, ni predstavnik neke od gradskih službi, posebno pravne, od koje su vijećnici očekivali najviše odgovora na svoja pitanja. Vijećnici su za sljedeći put uvjetovali prisustvo stručnih službi, jer bez njih ta sjednica zaista nije imala smisla. A prigovore su imali i na priložene materijale, koji su po njima bili manjkavi, odnosno bez dokumenata koje su zatražili na prethodnoj sjednici.

S obzirom da se najviše pričalo o ugovoru o koncesiji na turističkom zemljištu, kojeg je Vijeće usvojilo prošle godine (Istraturist od Grada zatražio 1,11 milijuna, a dobio 750 tisuća četvornih metara) i za koji je nezavisni vijećnik Danilo Latin tvrdio da u njemu ima 26 nadodanih čestica koje vijećnici nisu dali u koncesiju, gradonačelnik Vili Bassanese predložio je, a vijećnici nisu prihvatili, da se postojeći ugovor poništi i donese novi. Latin je dodao da bi tu zemlju trebalo dati na javni natječaj, jer je prošlo više od šest mjeseci nakon što je taj hotelijer podnio zahtjev.

Jedina odluka koju su te večeri, nakon dva i pol sata debate usvojili, a koji nije imao veze s glavnom temom, bio je prijedlog sindaka da prihvate preporuku Skupštine Istarske županije jedinicama lokalne samouprave o postupanju u slučajevima utvrđivanja prava vlasništva nakon ukidanja društvenog vlasništva. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter