Umag: Prelog 20:30

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sportska dvorana Stella Maris. Gledatelja 600. Suci: Robert Bernobic, Nikša Kalcic (oba Rijeka).

UMAG: Mitrovic (17+0), Srpak 3, Božic, Stapar 7, Ipša, Gorenac 1, Maros, Kovacevic, Srebrnic, Buvinic 4, Radulovic, Kolec 1, Osmancevic, Ibrahimbegovic 3.

PRELOG: Kolarek (14+0), Belic 2, Halic 1, Bauer 8, Hoblaj 2, Novak 5, Bratkovic 1, Pekvar 5 (1), Lisjak, Vuk 1, Janušic 4, Belic 1, Hozjak.

Sedmerci: Umag -, Prelog 1 (1).

Iskljucenja: Umag cetiri, Prelog šest minuta.

U više nego solidnom izdanju predstavila se nadasve mlada momcad umaških rukometaša svojim brojnim gledateljima. U sastavu su imali tek iskusnijeg vratara Mitrovica, te Srebrnica sa znatno manjom minutažom, uz povremene ulaske u igru znatno iskusnijih: Ipše, Kovacevica i Marosa. Dobro otvaranje utakmice za umašku momcad posebice u prvih 15-tak minuta kada su uspijevali držati rezultatsku ravnotežu protiv uvelike poletnih gostiju, dobrano zahvaljujuci vrsnim obranama Bojana Mitrovica. Kako se poluvrijeme bližilo kraju gosti su stvarali prednost da bi na odmor otišli s pet pogodaka "viška".

Jednako tako odnosno istovjetnim omjerom završila je i druga dionica, ponajprije stoga što su domaci mladci u prevelikoj želji da pokažu cim više i budu što ucinkovitiji nerijetko griješili. Znali su zapucati izgledne prigode ali se i vratar gostiju znao isticati zapaženim obranama. U jednom trenutku domacini su bili na "minus" pet (14:19), no nekoliko sudackih previda kao da je bio vjetar u "jedra" gostujucoj momcadi. To ne umanjuje uspjeh preloške družine koja je znatno iskusnija i spremnija od domaceg sastava. Drugotrajnim pljeskom, po završetku susreta umaško gledalište je nagradilo domace poletarce za ispoljenu borbenost, htijenje i požrtvovnost.


Podijeli: Facebook Twiter