Umag postao studentski grad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umag je konacno postao studenski grad. U srijedu je u Puckom otvorenom ucilištu "Ante Babic" prvim predavanjem poceo djelovati dislocirani nastavni centar pulskog Sveucilišta Jurja Dobrile na preddiplomskom studiju poslovne ekonomije, smjera turizam. Akademsku godinu upisalo je 69 studenata koji ce nastavu pohadati srijedom i petkom popodne te subotom ujutro.

Brucoši su pripadnici raznih generacija - od mladih koji su tek završili srednju školu do njihovih roditelja. Zanimljivo je da su studij upisali jedan otac i njegov sin.

Dobrodošlicu i plodonosan rad studentima su zaželjeli procelnik Odjela za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic" prof. dr. sc. Valter Boljuncic, gradonacelnik Umaga Vili Bassanese i ravnateljica Ucilišta Floriana Bassanese Radin.

Ovo je bio tzv. orijentacijski dan tijekom kojeg su se brucoši upoznali s nacinom, ustrojem i organizacijom nastavnog procesa kao i s nacinom prijavljivanja ispita putem ISVU-a (Informacijskog sustava visokih ucilišta RH), a prvi kolegiji na rasporedu bili su Uvod u ekonomiju i Matematika za ekonomiste.

Studijsku godinu od dva semestra studenti placaju po devet tisuca kuna. U zadnjih 15 godina umaški POU je vec dva puta pokretao studijske centre, koji su iz raznoraznih razloga zatvarani, no ovog su puta u ucilištu uvjereni da ce ih pratiti 'treca sreca'.


Podijeli: Facebook Twiter