Umag postaje grad sporta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Projekt stvaranja identiteta i branda Umaga kao jednog od najpopularnijih turistickih središta na Jadranu dobio je novi snažan poticaj. S ciljem dugorocnog povezivanja važnih sportskih dogadanja, gradonacelnik Grada Umaga Vili Bassanese potaknuo je potpisivanje Povelje o suradnji na izgradnji Grada Umaga kao destinacije aktivnosti i sporta.

Povelju su uz gradonacelnika potpisali predsjednik Uprave Istraturista Željko Kukurin, Direktorica TZ Umag Sandra Bravar Radizlovic te predstavnici pet velikih medunarodnih sportskih natjecanja koja nas ocekuju ovo ljeto u Umagu.

Potpisnici Povelje isticu da je stvaranje turisticke destinacije i branda složen pothvat koji objedinjuje interese gradana, turista, gradske uprave i turistickih poduzeca. Polazeci od cinjenice da Grad Umag godišnje za financiranje sporta iz budžeta izdvaja gotovo 5,5 milijuna kuna, te da u Gradu djeluje cak 50 sportskih udruga i klubova, potpisnici Povelje suglasni su da u ostvarenju tog projekta kljucnu ulogu igraju medunarodna sportska dogadanja, kojih ce ove godine u Umagu biti cak pet.

Vec krajem svibnja u Umagu se održava Otvoreno prvenstvo Umaga u tenisu za veterane. Od 21. do 26. lipnja natjecat ce se najbolji svjetski igraci odbojke na pijesku do 19 godina. Medunarodna natjecanja u sportovima na pijesku u Umagu nastavljaju se Prvenstvom Europe u rukometu na pijesku, koje ce se održati od 4. do 9. srpnja, kojem ce prethoditi od 30. lipnja do 2. srpnja natjecanje u juniorskoj konkurenciji.

Vrhunac sezone, kao i svake godine, bit ce ATP Studena Croatia Open Umag, jedan od najznacajnijih društveno-sportskih dogadaja u Hrvatskoj, a odvijat ce se od 21. do 31. srpnja.


Podijeli: Facebook Twiter