Umag postaje centar sportskih zbivanja

SVI U UMAG - Aleksandar Petković, Vili Bassanese i Alen Paliska
SVI U UMAG - Aleksandar Petković, Vili Bassanese i Alen Paliska

Umag će se od 6. do 9. travnja pretvoriti u centar sportskih zbivanja i promocije sporta što će privući kako profesionalce i rekreativce, tako i ljubitelje sporta i aktivnog odmora, najavili su umaški gradonačelnik Vili Bassanese, direktor ultratrail utrke ''100 milja Istre'' Alen Paliska i direktor Sajma sporta Aleksandar Petković.

Svečano otvorenje Sajma sporta i utrke ''100 milja Istre'' će se upriličiti u petak na sportskom igralištu Osnovne škole Marija i Lina u 11 sati.

Sajam sporta se održava sedmu godinu zaredom, no ove godine na novoj lokaciji i to u školskoj sportskoj dvorani i na školskom igralištu. Sportovi koji će biti predstavljeni protezat će se od košarke, nogometa, odbojke, rukometa, biciklizma, do golfa, streljaštva, jedrenja, surfanja i drugih aktivnosti u čijim će se demonstracijama moći uživati.

Na taj se način promiče sport kroz sportske udruge i klubove koji će posjetitelje upoznati sa svojim radom, a sve u svrhu privlačenja novih članova i uključivanja građana u zdrav i aktivan život. Osim prezentacija i demonstracija, biti će tu i novosti u segmentu outdoor sportske opreme i preparata.

Zabavni dio počinje već u četvrtak u večernjim satima koncertom grupe Night express ispred sportske dvorane, dok će se u petak upriličiti svečano otvorenje. Ove godine na sajmu neće biti prisutni samo izlagači iz Hrvatske, već i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Austrije, a sajamski će prostor biti otvoren u petak od 10 do 19 sati, u subotu od 9 do 19, a u nedjelju od 9 do 15 sati.

Nadalje, u okviru Sajma sporta održati će se i peto izdanje ultratrail utrke ''100 milja Istre'' gdje se očekuje preko 1300 natjecatelja iz 37 zemalja svijeta. Četiri osnovne utrke startaju u Labinu (100 milja), Lovranu (108 km), Buzetu (69 km) i Motovunu (42 km), a završavaju na umaškom školskom sportskom igralištu. Organizatori su uz sve to osigurali i dječju utrku Ledo 1 milja Istre.

Manifestacija se održava u organizaciji Grada Umaga, umaške Turističke zajednice, Sportske zajednice grada Umaga, Sport Box-a i sportsko rekreativnog kluba Alba. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter