Umag ponovno domaćin "kaubojima"

Domagoj Duvnjak (Ž. HAJDINJAK / CROPIX)
Domagoj Duvnjak (Ž. HAJDINJAK / CROPIX)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se jučer ujutro ispred zagrebačkog hotela Panorama odakle je krenula put Umaga gdje će narednih deset dana odrađivati drugu fazu priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, koje će se od 15. siječnja do 1. veljače održati u Kataru. Hrvatska će na svjetskoj smotri nastupati u skupini B u kojoj su se, uz nju, smjestili Bosna i Hercegovina, Makedonija, Austrija, Tunis i Iran. Pred polazak za umaški hotel Melia Coral, okupljenim predstavnicima medija obratili su se izbornik Slavko Goluža te igrači Domagoj Duvnjak i Mirko Alilović, koji su prokomentirali skupinu, otkrili ciljeve Hrvatske na SP-u i rekli ponešto o pripremama koje slijede.

- Ostalo je 14 dana do početka Svjetskog prvenstva na kojem smo si kao cilj zadali odlazak u kvalifikacije za Olimpijske igre, a poslije ćemo si zadati novi cilj - rekao je hrvatski izbornik Slavko Goluža. - Ne razmišljamo zasad toliko daleko, trenutno razmišljamo samo o tome da se što bolje ukomponiramo i pripremimo za prvu utakmicu koja nas očekuje, onu protiv Austrije. Naš sustav rada se zna i nećemo odstupiti od njega. Taj sustav nam je i kroz obranu i kroz napad donio rezultate i naravno da ćemo neke stvari nadograditi, ali neće biti baš previše dodavanja. Sve će se bazirati na obrani, obrana i samo obrana, nema se tu što previše skrivati.

Prema prvotnim planovima Hrvatska je završnu glazuru pred svjetsku smotru trebala steći kroz dvoboje s izabranom vrstom Mađarske, no Mađari su u zadnji čas odustali i na njihovo je mjesto uskočila Srbija protiv koje će "kauboji" odigrati dvije utakmice, 9. i 10. siječnja u Umagu i Rijeci.

- Premda smo sve već bili dogovorili s Mađarima, oni su ispali nekorektni i još bih se jednom zahvalio Rukometnom savezu Srbije što nam je izišao u susret u situaciji kad smo ostali bez protivnika. Oni su na našu zamolbu uskočili i te dvije utakmice će nam jako dobro doći - istaknuo je Goluža. - Termin možda nije idealan jer smo ranije uvijek igrali prijateljske utakmice u sredini priprema kako bismo poslije imali dovoljno vremena da doradimo neke stvari, ali sada trebamo biti sretni što uopće imamo protivnika. Nadam se da će sve biti u redu, da će utakmice proteći u fer i korektnoj atmosferi, od publike do igrača na terenu.

U Umag je jučer stiglo 18 igrača, no sve njih izbornik neće voditi u Katar. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter