Umag: Pokrenut postupak protiv zamjenika pročelnika

Postoje optužbe i sumnje na račun Darka Juranovića (J. PREKALJ)
Postoje optužbe i sumnje na račun Darka Juranovića (J. PREKALJ)

- Protiv zamjenika pročelnika za komunalne djelatnosti Darka Juranovića pokrenut je postupak pri nadležnom službeničkom sudu zbog utvrđivanja povrede službene dužnosti, naglasio je na konferenciji za novinare umaški gradonačelnik Vili Bassanese. Mediji su objavili da je Juranović, mimo znanja investitora, Agencije za promet i posredovanje nekretnina, obavio preinake u stanu u novoj POS-ovoj zgradi u dogovoru s izvođačem radova, a što ostalim stanarima nije omogućeno prije primopredaje ključeva.

Otkriveno je to za vrijeme posjeta predsjednika Ive Josipovića u petak, kojemu se požalila vlasnica jednog stana u toj zgradi.

- Postoje optužbe i sumnje na njegov račun da je zloupotrijebio svoju poziciju. Mi nismo nadležni za utvrđivanje te odgovornosti, to može jedino sud, odgovorio je na upit sindako zašto su poduzeli taj korak.

Govorio je i o gradskim investicijama. "Nema teoretske šanse da se u Umagu u idućem četverogodišnjem mandatu ne dogodi srednja škola. Ako treba, sami ćemo je početi graditi. Ne bude li Istarska županija osnivač, a što bi trebala, bit će to država, ustvrdio je Bassanese komentirajući potrebu gradnje srednje škole o kojoj se u Umagu govori već 20 godina, a koja nije u županijskom planu prioriteta u idućih pet godina.

Za sada će, kada se izgradi, dobiti Gospodarsku školu, ali u konačnici će tražiti i gimnaziju turističkih smjerova.

- Grad može osigurati zemljište i prostornoplanske uvjete, što smo učinili. Idemo samostalno i u izradu idejnog rješenja i projekta. Iako smo u zadnje tri godine sa Županijom pokušali potpisati pismo namjere u kojem bismo definirali rokove za izradu dokumentacije, odbijeni smo s objašnjenjem da novca nema, objasnio je pročelnik za društvene djelatnosti Niko Čančarević. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter