Umag - Podravka Vegeta 21:41

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ocekivana pobjeda gošci, s razlikom kakvu su Umažanke, a i brojne druge protivnice višestrukih prvakinja, mogle samo poželjeti.

Iako rezultat sugerira da je utakmica bila nezanimljiva, to nije tocno. Koliko su gošce ozbiljno shvatile ovo iskušenje protiv Umažanki svjedoci cinjenica da su susret otvorile s udarnom postavom.

Za uvodnih minuta ostvarile su prednost od 7:0 - nakon osam minuta igre. U tom su razdoblju žuto-plave imale nekoliko prigoda, ali je lopta u dva tri navrata završavala u okviru vrata Podravke.

Svoj prvi pogodak Umažanke su postigle u 9. minuti, a potom se uvelike oslobodile pritiska koji se osjecao u njihovoj igri.

Do odlaska na odmor vegetašice su stekle vodstvo od osam pogodaka (12:20), što je prema videnom za domaci sastav bio solidan zaostatak.

Nastavak susreta je odlicnim obranama obilježila omladinska reprezentativka, vratarka Marta Žderic, koja je u konacnici imala nešto manje uspješnih obrana od svoje prethodnice, no one su i tome unatoc imale svoju dodanu težinu.

Što se rezultata tice, utakmica je bila riješena svake neizvjesnosti pa je bilo samo pitanje s kojom ce razlikom na kraju gošce slaviti zasluženu pobjedu koja je u konacnici zakljucena s +20.

Sportska dvorana Stelamaris
. Gledatelja: 300. Sutkinje: Antonija Fištrovic, Tatjana Rašic (obje Karlovac).

UMAG:
Lekšan (2+0), Žulicek 3, Jadrijevic 6 (3), Vojic 1, Rajic 1, Mataia 3 (1), Jurešic, Bebic 3, Martic, Baksa - Markovec 2, Stilinovic (2+0), Špoljaric 1, Corkovic, Pavic (3+0), Boškovic 1.

PODRAVKA VEGETA:
Žderic (10+1), Covic 1, Kožnjak 3 (1), Pongrac, A. Beljo 5, M. Beljo, Zebic 5, Gace 5, Dragišic 2, Milanovic - Litre 5, Poljak 1, Jelcic (15+0), Pasicnik 2, Tatari 2, Nikcevic 6 (2), Pušic 4 (1).

Sedmerci: Umag 5 (4), Podravka Vegeta 4 (4). Iskljucenja: Umag 6, Podravka Vegeta 6 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter