Umag: Počinje turnir ženskih rukometnih reprezentacija

Detalj s treninga u Umagu - Ana Nikšić, Katarina Ježić i Sonja Bašić (M. GAVRAN)
Detalj s treninga u Umagu - Ana Nikšić, Katarina Ježić i Sonja Bašić (M. GAVRAN)

Tri naredna dana ljubitelji rukometa u Umagu, ali i cijeloj Istri moći će uživati u nastupima ženskih reprezentacija Hrvatske, Njemačke i Slovačke u okviru tradicionalnog HEP Croatia Cupa. Na današnjem otvaranju ove smotre koja će nacionalnim vrstama poslužiti za uigravanje, odnosno provjeru trenutačnih mogućnosti, igrat će Hrvatska i Slovačka, sutra je na rasporedu dvoboj Slovačka – Njemačka, a posljednjeg dana HEP Croatia Cupa, u subotu, ogledat će se najbolje njemačke i hrvatske rukometašice.  

Poznato je da se u posljednjem jednogodišnjem razdoblju u "kockastom" taboru dogodilo podosta promjena u igračkom kadru, otkako je kormilo reprezentacije dodijeljeno novom izborniku Goranu Mrđenu. On je nakon neuspjeha na EP-u kojemu je Hrvatska bila domaćin, naslijedio prof. Vladimira Canjugu.

Mnogi su zagovarali promjene u izboru igračica, ali i trenažnom sustavu. Goran Mrđen je to i ispunio, znatno pomladio reprezentaciju, pa se stoga sad ne smije puno od ove pomlađene reprezentacije očekivati. Isto tako nitko, među prvima i izbornik Mrđen ne sumnjaju da će sve one koje se nađu na parketu u majicama s državnim obilježjima dati sve od sebe i pokazati da se na njih može računati i u najtežim kušnjama. (M. GAVRAN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter