Umag pjeva u europskom duhu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška Zajednica Talijana Fulvio Tomizza manifestacijom "Umago canta" (Umag pjeva), posvecenoj prijateljstvu i suradnji medu pjevacima razlicitih zemalja i izricaja, okupila je lokalne zborove Korona i onaj ZT-a, jedan od najljepših glasova ovog podrucja – Rosannu Braico te zbor trece dobi iz talijanskog Monfalconea. Ugodnu su glazbenu vecer otvorili domacini iz ZT-a predvodeni maestrom Mauriziom Lo Pintom, izvodeci za pocetak «Petalo di rosa», «Viva tutte le vezzose» i «Se ti te dormi sola», a nešto kasnije svjetski poznate «Torna a Suriento» i «O sole mio».

Emocijama natopljene «Che sara» grupe Ricchi e poveri i «Caruso» Lucija Dalle publici je, izmedu ostalog, poklonila Rosanna Braico.

Korona, koja je od svog osnivanja, prije sedam godina, nastupila diljem Hrvatske i Slovenije, ali i na medunarodnom festivalu u Pragu, ovom se prigodom pod dirigentskom palicom Branimira Ostojica predstavila sa «Zora Rudi», «Sokolicu moj», «Bela nedeja», «Lavender's blue» i živahnom «Barbara Ann». Za veliki finale je zaslužan mješoviti pjevacki zbor iz Monfalconea, koji broji sedamdesetak clanova u zrelim godinama pod vodstvom Denise Marcuzzi. Aplauze su zaslužili svojim interpretacijama skladbi poput «La Madonnina», «Signore delle cime», «Canzone gondoliera» i «Ave Maria».

Priznanja i prigodne darove dirigentima i solistici urucili su predsjednik ZT-a Giuseppe Pippo Rota, tajnica Antonella Degrassi i voditeljica Larissa Gasparini. Naglasili su, pritom, europski duh ovog dogadaja koji spaja dvije obale Jadrana i želi dodatno ucvrstiti odnos izmedu prijateljskih gradova Umaga i Monfalconea.


Podijeli: Facebook Twiter