Umag: Palež na pet lokacija u gradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaški vatrogasci su u subotnje jutro zaprimili čak pet dojava o jednako toliko požara na području grada. Prva dojava je pristigla oko 5 sati, a posljednja oko 6 sati. U svim slučajevima radilo se o požaru kontejnera za smeće na lokacijama Stella Marisa, Punte i centra grada, kod robne kuće. U dva slučaja su, osim uništenih kontejnera, oštećene i fasade objekata.

Valja naglasiti da su vatrogasci u Umagu i dan ranije, odnosno u noći s četvrtka na petak, gasili požar u ugostiteljskom objektu Daylight u Katoru. Zadad nije poznato jesu li svi ti događaji povezani, no policija je u subotu obavljala očevide na svim lokacijama, a rezultate trebati pričekati.

- Vrlo je zabrinjavajuća činjenica da netko šeće Umagom i pali kontejnere po kvartovima, a zastrašujuće je da bi uslijed jedne od ovakvih psina mogla izgorjeti i neka kuća te se netko ozlijediti, kazao nam je jedan ljutiti građanin. Drugi Umažanin nam je tijekom našeg obilaska zgarišta na Punti kazao da se radi o nečijoj čistoj obijesti koja bi nekoga mogla skupo koštati. Najviše će, kaže, ispaštati Umag, jer se ovim činom ne šalje pozitivna slika o grad

Gradonačelnikom Vili Bassanese je vrlo ogorčen zbog posljednjih događaja.

- Pretpostavljam da se radi o grupi obijesnih osoba koji su čisto iz hira zapalili i uništili desetak kontejnera u gradu. Sam čin je zastrašujući i zabrinjavajući, jer se takve stvari nikako nebi smjele događati i treba ih čim prije spriječiti. Odmah ćemo kontaktirati policiju i pokušati dodatno suziti suradnju te pronaći rješenje tog problema. Spremni smo sufinancirati dodatnu zaštitu u gradu, koja će biti od pomoći policiji, a mislim prvenstveno na postavljanje nadzornih kamera, no i neke druge vrste zaštite. Uglavnom, napraviti ćemo sve što treba da naš Umag i dalje bude siguran grad. Policija je odmah nakon dojava krenula raditi svoj posao te se nadam da ćemo ubrzo dobiti i rezultate toga, kazao nam je Bassanese.

Da se radi o namjernom paležu, nema dvojbe, pogotovo ako se uzme u obzir vrijeme te pet požara koji su očito krenuli od robne kuće. Svoju zabrinutost izrazili su i građani koji u konačnici vjeruju da takvi slučajevi neće prijeći "u naviku".

Što se tiče ugostiteljskog objekta Daylight u Katoru, postoji teorija da svake godine u Umagu plane neka terasa i da se radi o borbi konkurencije, no policija još treba utvrditi sve okolnosti događaja. (NAPISAO I SNIMIO Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter