Umag: Paketi pomoći za socijalno ugrožene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška udruga ''Pružam ti ruku'', zajedno s Gradom Umagom, ostalim jedinicama lokalne samouprave s područja bivše Bujštine, Crvenim križem Buje te Centrom za socijalnu skrb Buje, u okviru natječaja Ministarstva socijalne politike i mladih, osmislila je projekt ''Socijalno INkluzivna Bujština''.

Projekt obuhvaća nabavu sportske opreme za učenike osnovnih i srednjih škola iz obitelji slabijeg imovinskog stanja s područja Umaga, Buja, Novigrada, Oprtlja, Grožnjana i Brtonigle, nabavu školskog pribora za učenike osnovnih škola i pakete s namirnicama i higijenskim potrepštinama za pojedince i obitelji slabijeg imovinskog stanja koji se nalaze na navedenim područjima.

Projekt ''Socijalno INkluzivna Bujština'' iznosi 166.500 kuna, od kojih je 32.000 kuna utrošeno za kupnju 110 paketa sportske opreme za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Umaga, Buja, Novigrada, Oprtlja, Grožnjana i Brtonigle, a 35.000 kuna za nabavu 70 paketa školskog pribora za učenike osnovnih škola. Razlika u iznosu od 99.500 kuna odnosi se na nabavu poklon-paketa namirnica i higijenskih potrepština za socijalno ugrožene obitelji.

U srijedu je u Umagu tako najpotrebitijima dodijeljeno ukupno 145 paketa pomoći, od kojih je 97 dodijeljeno obiteljima s područja Umaga, osam s područja Novigrada, 25 paketa s područja Buja, a 15 s područja Oprtlja, Grožnjana i Brtonigle. Ovim je humanitarnim činom sveukupno obuhvaćeno 286 osoba iz kategorije socijalno ugroženih, kojima će paketi mnogo značiti. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter