Umag: Otvoren rotor kod Mlinotesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi kružni tok na ulazu u centar Umaga, investicija vrijedna 1,6 milijuna kuna, otvorili su u petak gradonacelnik Vili Bassanese i njegovi zamjenici Mauro Jurman i Veljko Ivancic sa suradnicima i predstavnicima izvodaca radova pulske tvrtke Cesta.

Radi se o rotoru na raskrižju ulica Edoarda Pascalija, Novigradske i Joakima Rakovca, poznatijeg kao semafori kod Mlinotesta. Istodobno su dodatna 1,4 milijuna kuna uložena u okolnu komunalnu infrastrukturu, tj. u novu ekološku javnu rasvjetu, postavljanje telefonskih, plinskih i drugih instalacija.

Izgradena je oborinska odvodnja, Vodovod je zamijenio cijevi svoje opskrbe za sve okolne zgrade i ustanove, obnovljene su elektroinstalacije i kanalizacijski sustav u dužini od 500 metara te parkiralište iza Puckog otvorenog ucilišta koje ce se asfaltirati poslije Nove godine, nanizao je gradonacelnik.

- Ovom je investicijom zapocela preobrazba centra grada. U sijecnju pocinje rekonstrukcija Danteove ulice, a na proljece bi kod Pošte trebao biti postavljen montažni kružni tok s plasticnim elementima. Do 2015. planiramo uložiti više od stotinu milijuna kuna u cetiri kružna toka i isto toliko kolnickih traka na zaobilaznici, odnosno u Kolodvorskoj ulici. Upravo se ondje, posebice kod osnovne škole, stvaraju najvece gužve. Svi ce rotori imati istu javnu rasvjetu i svaki ce imati neko od prepoznatljivih obilježja grada. Pa je tako onaj na Punti posvecen tenisu i ATP-ovom turniru s kamenim teniskim loptama, a novi rotor dobit ce lava, koji je takoder simbol Umaga, istaknuo je gradonacelnik.

Tvrtka Cesta posao je odradila u 55 dana, u roku. Radnici su tijekom otvorenja odradivali posljednje poslove, poput bojenja pješackih prijelaza, dok je policija, koja je takoder trebala dati svoju suglasnost i dozvoliti puštanje rotora u promet, sve nadgledala i kontrolirala. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter