Umag: Otvoren Istria gourmet festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gurmanska uvertira u umaški 23. ATP Vegeta Croatia Open bilo je sinocnje otvorenje Istria Gourmet festivala - atraktivne eno-gastronomske kulise sportskih dogadaja.

U prvoj veceri programa, koji kroz degustacije i show cooking okuplja najbolje istarske i internacionalne restorane, predstavljajuci tako i Istru svjetskoj publici, domacin je bio predsjednik skupštine Istarske županije Dino Kozelevac. U pozdravnoj rijeci Kozlevac je rekao: "Svjedocimo izvanrednom spoju vrhunskog sporta i svega onog što Istra, zahvaljujuci bogom danom podneblju i vrijednim ljudima, može ponuditi."

Svoje je kulinarsko umijece pred gostima iz novinarskih redakcija demonstrirao chef Pino Kuhar iz konobe Puli Pineta iz Žminja, a delicije su sljubljene s poznatim vinima Kabola.

Na meniju su se našli juneci mišici u dresingu od samoniklog bilja uz koje je posluženo vino rose`, zatim bigule sa skutom i koprivom popracene Malvazijom istarskom 2011., zatim domaci kravlji sir na gradelama s malvazijom Unica iz 2009., juneca lešada s hrenom i topla salata od divlje rokule s malvazijom Amfora iz 2007. te za desert skuta na medu od maslacka s parfeom od oraha uz koji je skladno uklopljen Muškat momjanski iz 2011.

Doživljaj za sva osjetila upotpunjen je jazz glazbom Ante Gela banda. Naša kužina, Istria gourmet restaurant i Vinistra tri su punkta uredena uz sam ATP stadion, koji objedinjuje ove dogadaje.

Veceras ce u Našoj Kužini u 21 sat biti predstavljen turisticki promotivni film o ljepotama Istre uz nastup Ane Rucner, što prethodi velikom koncertu otvaranja 23. ATP Vegeta Croatia Opena Olivera Dragojevica i Gibonnija. Nakon toga ce se predstaviti chef Tomislav Gretic kojega je šira publika upoznala kao sudionika jedne od popularnih kulinarskih TV emisija te mladi istarski vinar Bruno Trapan. (K. FLEGAR; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter