Umag: Osnovana Demokratska stranka žena

slijeva Đurđica Bašić, Adriana Hranić, Rafaela Benolić, Ljerka Odadžić, Danica Sardelić i Zlatica Hudovernik (T. K.)
slijeva Đurđica Bašić, Adriana Hranić, Rafaela Benolić, Ljerka Odadžić, Danica Sardelić i Zlatica Hudovernik (T. K.)

Na Valentinovo je u Umagu osnovan ogranak Demokratske stranke žena za čiju je predsjednicu izabrana Danica Sardelić, profesorica u umaškoj OŠ Marije i Line, dok je zamjenicom imenovana Ljerka Odadžić, čelnica Zajednice žena Bujštine. Ogranak, predstavljen na konferenciji za novinare, ima službeni naziv gradska organizacija DSŽ-a "Istro mila". S njima su u Predsjedništvu Đurđica Bašić, Jasna Krastić i Adriana Hranić, dok su članice Nadzornog odbora Laura Olujić, Ivana Barišić i Zlatica Hudovernik. Trenutno stranka ima 15 članica.

- Svi samo pričaju i kritiziraju, umjesto da nešto naprave. Nas se nekoliko žena udružilo i želimo raditi za dobrobit mladih, da im imamo što ostaviti. Svi su dobrodošli, mogu se učlaniti i muškarci i žene ako žele svoje znanje i energiju uložiti u bolje sutra svih nas. Bavit ćemo se pitanjima koje građane muče, posebno nezaposlenima. Napravit ćemo popis koliko ih ima u Umagu, razgovarati s nadležnima u Istraturistu, ribarima i drugima i tako im pomoći u potrazi za poslom, objasnila je predsjednica.

Njihov glavni cilj trenutno jest pomoći ginekološkoj ambulanti koja ima dva dijagnostička aparata na izdisaju. Dr. Rafael Sandalj tražio je donacije za kupnju novih, ali nije uspio. Također, zalagat će se za otvaranje rodilišta, koje je nekoć u Umagu postojalo. S akcijama će početi na Dan žena, kada će dijeliti dobrotvorne priloge potrebitima, a dio dati i ginekološkoj ambulanti, za koju će novac prikupljati i pred Uskrs. Tada kane prirediti likovnu koloniju i zaraditi novac na aukciji slika.

Spremaju se za izlazak na lokalne izbore u svibnju u koaliciji pod nazivom "Svi zajedno", u kojoj će osim njih biti Akcija socijaldemokrata Hrvatske, Savez za promjene, Stranka umirovljenika Hrvatske - blok "Umirovljenici zajedno", a pružat će im potporu Sindikat nezaposlenih Hrvatske. Potonja udruga djeluje pod kapom središnjice stranke, ali u Umagu još nije registrirana. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter