Umag opet ima dva vozila hitne pomoći

Predstavnici Grada Umaga s Ksenijom Družetić Božić i djelatnicima umaškog HMP-a (V. HABEREITER)
Predstavnici Grada Umaga s Ksenijom Družetić Božić i djelatnicima umaškog HMP-a (V. HABEREITER)

Umaška ispostava Hitne medicinske pomoći ponovno je dobila na korištenje vozilo za hitne intervencije. Riječ je o vozilu koje je u vlasništvu gradskog poduzeća Komunela opremljeno kao vozilo hitne medicinske pomoći, a koje je stradalo u prometnoj nesreći krajem svibnja prošle godine u Puli.

Nakon popravka koji su financijski pomogli gradovi Umag, Buje i Novigrad te Općina Brtonigla, kao i Zavod za hitnu medicinu Istarske županije, vozilo je opet osposobljeno za rad djelatnicima HMP-a.

- Mogu reći da je vozilo sada opremom možda najbolje u Istarskoj županiji te će omogućiti lakši rad djelatnicima Hitne medicinske pomoći. Čekalo se na popravak jer je trebalo riješiti odnose vlasništva, leasinga i osiguranja i kad smo imali čiste papire, negdje početkom siječnja, trebalo je odlučiti hoćemo li uopće ići u popravak. Naime, po pravilniku vozila HMP-a trebaju imati manje od 200 tisuća kilometara i pet godina, a ovo vozilo ima šest godina i više od 200 tisuća kilometara, ali to je najkvalitetnije koje imaju, što je bio dovoljan razlog za popravak. Trebalo je prikupiti novac, objaviti javnu nabavu i čekati u servisu, rekao je umaški dogradonačelnik Niko Čančarević i objasnio razloge čekanja na popravak.

Radovi su koštali 121.574 kuna, što je iznos u kojem su sudjelovali Grad Umag s 48, Novigrad s 20, Buje s deset, Općina Brtonigla s pet i Zavod za hitnu medicinu IŽ s 30 tisuća kuna. Novo takvo vozilo s opremom stoji oko 800 tisuća kuna.

Umaški HMP ovime ima sada dva vozila i dva tima T1 (liječnik, medicinski tehničar i vozač), nadstandard tijekom cijele godine, koji financiraju sve jedinice lokalne samouprave u Istri i Istarska županija. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter