Umag: Održan susret klapa "Sv. Peregrin"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blagdan puckog zaštitnika Sv. Peregrina Grada Umag je proslavio tradicionalnim susretom klapa. Nezaboravna vecer klapske pjesme zacinjena je koncertom Harija Roncevica koji se na oduševljenje publike na najljepši nacin uklopio u taj dogadaj.

U osebujnim interpretacijama klapa uživali su brojni poklonici klapske pjesme koji su ispunili kazališnu dvoranu Puckog otvorenog ucilišta "Ante Babic". O tome koliko su bili dojmljivi nastupi ženskih klapa Armorin, Volosko, Teranke, te muških Motovun, Pinguentum, Vokalisti Salone, Istravaganti i Lungomare svjedocio je cesti pljesak.

Tradicionalnu smotru je otvorila umaška klapa Lungomare hitom "Tvoja zemlja", a potom su pozornicu i dvoranu stasom i svojim lepršavim glasom ispunile djevojke iz Voloskog te osvojile simpatije publike. Dovoljne su bile pjesme "Zvona moga grada" i "Sve još miriše na nju", da pokažu zašto su sve nagradivaniji.

Ženska klapa Armorin nastala u zagrebackom Studentskom centru ujedinila je ljubav prema klapskom pjevanju djevojaka od Vinkovaca do Dubrovnika. Za kratko je vrijeme umaška mješovita skupina Istravaganti, koju cine pjevaci s bogatim iskustvom u ovdašnjem zborskom i klapskom pjevanju, potvrdila renome u izvedbi narodnih, klasicnih i popularnih zabavnih domacih i stranih skladbi.

Zatim su na pozornicu stigli Novljani, odnosno klapa Vincace koja je ovogodišnji pobjednik 16. smotre klapa Istre i Kvarnera u Buzetu. Za 15-ak godina rada stasali su u klapu koja za svojih nastupa plijeni pažnju publike.

Na tom tragu je i klapa Pinguentum koja ce iduce godine obilježiti dva desetljeca plodnog djelovanja.

Treba li uz cinjenicu da ce 2014. slaviti 40. godišnjicu, te legendarnog voditelja Ljubu Stipišica Delmatu isticati još neke znamenitosti Vokalista Salone. Njih je nakon izvedbe "Dalmatino, povišcu pritrujena" i "To je moja zemlja" umaška publika pozvala na "bis", a oni su joj podarili još dvije vrsne interpretacije.

Šecer za kraj, sudeci po reakcijama publike, bile su pulske Teranke, koje iza sebe imaju bogatu listu nastupa, nagrada i priznanja.

Uz svoje poznate hitove Hari Roncevic je otpjevao i svog "Getanina", a brojnim je skladbama razgalio srca okupljene publike na svom prvom gostovanju u Umagu. (Napisao i snimio M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter