Umag obilježio Dan grada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan grada i oslobodenja Umaga obilježen je svecanom sjednicom Gradskog vijeca u petak navecer na kojoj su dodijeljena cetiri priznanja: Slobodan Šoljan posthumno je dobitnik nagrade Grada za životno djelo, dok su godišnje nagrade zbog svojih zasluga u radu dobili Maurizio Ossich, 154. brigada - domobranska pukovnija Hrvatske vojske i umaški ogranak Matice hrvatske.

Šoljana ce sugradani pamtiti kao predanog sportskog radnika i dugogodišnjeg tajnika Sportsko-ribolovnog društva Umag. Svojim je radom unaprijedio tu disciplinu u Umagu i omogucio da clanovi kluba postanu reprezentativci, svjetski i prvaci Hrvatske u više kategorija.

Ribar Ossich je lanjskog kolovoza spasio je djecaka slovenske nacionalnosti iz goruceg glisera koji je svakog trena mogao eksplodirati.

- Dan grada, 6. svibnja, budi u nama osjecaj zahvale i ponosa, ali i obveza u našem svakodnevnom radu i odgovornosti prema gradanima. S dubokim poštovanjem prisjecamo se danas svih koji su u NOB-u položili svoje živote i ostalima koji su dali svoj doprinos za slobodu, obranjenu kasnije u Domovinskom ratu, istaknuo je gradonacelnik Vili Bassanese i spomenuo sve nedace koje su lani pogodile grad. Financijska kriza negativno je utjecala na proracun, a u rujnu ih je zadesila nezapamcena poplava. Naglasio je da je pred Umagom puno izazova i opravdanih ocekivanja gradana pa je sve clanove društva pozvao na zajedništvo, partnerstvo i razumijevanje. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter