Umag: Novi teren prva isprobala Kovačeva selekcija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je u umaškom Stella Marisu hotelijerska kuća Istraturist predstavila je novo nogometno igralište u čiju je izgradnju i uređenje uložila nešto više od tri milijuna kuna.

Da bi se turistička sezona produžila na proljetne i jesenske mjesece nužno je ulaganje u razvoj sportske infrastrukture, istaknuto je na konferenciji za novinare, na kojoj je bio i izbornik mlade nogometne reprezentacije U-21 Niko Kovač, zajedno s pomoćnikom i bratom Robertom Kovačem, čija je mlada ekipa prva isprobala novi teren.

Ovom investicijom Umag postaje idealan centar za nogometne pripreme, jer će novo igralište biti dio budućeg nogometnog kampusa Stella Maris koji će u konačnici imati ukupno pet terena, od kojih će na dva podloga biti od umjetne trave.

Novo igralište koristit će se za pripreme nogometnih klubova iz Hrvatske i inozemstva, potom za nogometne turnire i kampove, te za odigravanje testnih utakmica i organiziranje treninga, istaknuli su u ime Istraturista direktor poslovnog razvoja Davor Brenko i Bernard Musulin. Ujedno su najavili da će se u Umagu od 30. lipnja do 13. srpnja održati prestižna europska škola nogometa Juventus Soccer School.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese napomenuo je da se ovaj nogometni kompleks nalazi na gradskom zemljištu, te da je ta investicija pravi primjer suradnje javnog i privatnog sektora.

U sljedećih sedam do deset godina Grad planira na tom području razvijati sportsku zonu koja će se prostirati na gotovo 300 hektara. Ovaj teren, kazao je, dio je budućeg kampusa koji će, kada se naprave još dva terena do kraja 2014., vrijediti 15 milijuna kuna. Uz njega izgradit će se i sportska dvorana s pratećom infrastrukturom, vrijedna oko sedam milijuna kuna. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter