Umag: Novi rotor prije početka ATP turnira

Na novom rotoru postavljaju se završni slojevi asfalta (M. GAVRAN)
Na novom rotoru postavljaju se završni slojevi asfalta (M. GAVRAN)

Ovih dana postavljaju se završni slojevi asfalta na novom kružnom toku na ulazu u Umag, vrijednom 10 milijuna kuna, koji će u cijelosti biti otvoren za promet do kraja tjedna, točno pred početak teniskog ATP turnira. Izvođač radova je Hidroelektra iz Zagreba, a investitor tvrtka Hrvatske ceste. Grad Umag planira uložiti oko milijun kuna u uređenje okoliša.

Gradnja jednog od najvažnijih kružnih tokova u Umagu, koji će doprinijeti smanjenju ljetnih gužvi, startala je početkom veljače, a donedavno je taj ulaz u grad iz pravca Novigrada i Buja bio potpuno zatvoren pa se promet odvijao zaobilazno. Sada se asfaltira i njegov posljednji trak koji vodi na zaobilaznicu, odnosno u Kolodvorsku ulicu prema OMV-u i turističkim naseljima.

Prometnim rješenjem tim su rotorom uklonjeni zastarjeli semafori. Osim na prometnim površinama, veliki su zahvati u toj zoni učinjeni i na instalacijama - izgrađena je nova oborinska odvodnja, javna rasvjeta, distribucijsko-telekomunikacijska mreža, postavljene su plinske instalacije i obnovljen dio vodovodne mreže. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter