Umag: Napokon suglasnost za Dom umirovljenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Gradonacelnik Vili Bassanese konacno je dao suglasnost za javnu nabavu u vrijednosti od 12 milijuna kuna, kojom ce biti obuhvaceni svi radovi za dovršenje Doma umirovljenika i uredenje okoliša, rekao je Adrian Juriševic, direktor gradske tvrtke Komunela, koja je nositelj investicije.

"Kako ce natjecaj biti raspisan krajem ožujka i, prema novom pravilniku, traje 20 dana, ocekuje se da cemo krajem travnja znati tko je dao najbolju ponudu i da ce radovi zapoceti krajem lipnja", izjavio je predsjednik Jakov Brajkovic, predsjednik povjerenstva umaških HNS-a i HSU-a za pracenje nastavka izgradnje Doma.

Brajkovic se osvrnuo i na izjave Bassanesea koji je, po njemu, zaboravio na potpisane koalicijske sporazume iz 2009. godine, uoci posljednjih lokalnih izbora, za tim gradonacelnika s dva dogradonacelnika.

- Netocne su informacije iznesene prošlih dana u medijima da je on bio nezavisni gradonacelnik. Nije teško provjeriti i utvrditi da je on bio koalicijski gradonacelnik HNS-a i HSU-a koji su ga i registrirali kao takvog na proteklim izborima. Prema utvrdenim izbornim rezultatima pobijedio je tim u sastavu Vili Bassanese, Veljko Ivancic i Mauro Jurman.

Kao koalicijski partneri nemamo što zamjeriti prelasku ili uclanjenju clanova Bassaneseone nezavisne liste u neku stranku, niti na to imamo pravo, ali smo uvrijedeni što nas o tome nisu informirali kao partnere. Takvi postupci i omalovažavanja partnera samo pokazuju nezrelost i prevrtljivost osobe u obnašanju vlasti, a ima ih, nažalost, više, istaknuo je Brajkovic. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter