Umag: Na kvalifikacijama za Davis Cup i Andy Murray

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stadion Stella Maris u Umagu od 13. do 15. rujna prvi put bit će domaćin susreta kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa u kojoj će snage odmjeriti reprezentacije Hrvatske i Velike Britanije. Riječ je o prvom susretu naše Davis Cup reprezentacije na domećem terenu u zadnje dvije godine.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare najavila Marina Mihelić iz Hrvatskog teniskog saveza, izbornik Željko Krajan za susret je nominirao četvoricu igrača: Ivana Dodiga, Antonija Veića, Matu Pavića i Bornu Ćorića. Na listi britanske momčadi su Andy Murray, treći igrač svijeta i pobjednik Wimbledona, te James Ward, Daniel Evans i Colin Fleming. Izbornici oba sastava imaju mogućnost zamijeniti dvojicu igrača iz prve nominacije, najkasnije sat vremena prije prvog ždrijebanja, koje je najavljeno u četvrtak, 12. rujna, u podne.

- Zahvalila bih se na gostoprimstvu Umagu, koji se zaista može nazvati gradom tenisa sa svojim prekrasnim stadionom, te će priredba biti na visokom nivou zahvaljujući i suradnji s Istraturistom i zbog svih tih razloga možemo očekivati izvrstan doživljaj, rekla je Mihelić. Dodala je da su da bi privukli publiku odabrali prihvatljive cijene ulaznica od 30 do 50 kuna po meču ili 100 kuna za paket.

Mečevi će se igrati u petak, 13. rujna, u 11, u subotu u 14 i u nedjelju u 11 sati, kako nalažu pravila međunarodne teniske organizacije.

Direktorica Turističke zajednice Umaga Sanda Bravar Radizlović rekla je da se ovaj događaj odvija uz veliku sinergiju javnog i privatnog sektora i Hrvatskog teniskog saveza. Istaknula je veliki interes medija za ovaj susret, jer su osim domaćih dolazak najavili i novinari BBC-a, Daily Maila, The Timesa, The Independenta, The Mirrora i The Suna, te očekuju i veliki broj britanskih navijača. Za usporedbu, dodala je da je tijekom ovogodišnjeg 24. Vegeta Croatia Open turnira slika atmosfere u Umagu otišla u 170 zemlja svijeta, a bilo je akreditirano više od 30 novinara, što je važno za promociju Umaga.

Direktorica korporativnih poslova u Istraturistu Arlen Brozić istaknula je da ova tvrtka ulaže značajna sredstva u razvoj teniske infrastrukture, sportskih sadržaja i događaja. Dodala je da su kao važan dio turističke ponude Umaga, uz ATP, od ove godine  otvorili Umag Tennis Academy, najbolji regionalni centar po pitanju teniske infrastrukture, koji će imati prilike upoznati i gosti Davis Cupa.

Umaški dogradonačelnik Mauro Jurman rekao je da će nekoliko dana prije početka službenih susreta biti organizirana i razna događanja za građane i goste iz cijelog svijeta. U utorak, 10. rujna, na glavnom gradskom trgu za najmlađe ljubitelje tenisa bit će organiziran Kids Day, tradicionalno druženje osnovaca s reprezentativcima. Također na sam dan početka susreta prvi put će se u Umagu održati Dan sporta, kada će hrvatske i talijanske škole redovnu nastavu zamijeniti sportskim  aktivnostima na otvorenom i teniskim mečevima.

Pobjednik susreta Hrvatska - Velika Britanija plasirat će se u elitni rang Davis Cupa, Svjetsku skupinu, u kojoj je Hrvatska igrala čak 11 puta u posljednjih 12 godina. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter