Umag - Mladi rudar 24:26

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sjajnom ambijentu dvorane SŠ Mate Blažina u srijedu navecer su rukometaši "Mladog rudara" zasluženo pobijedili momcad "Umaga". Odlicnom igrom u obrani Labinjani su stvorili kljucnu prednost, a u napadackom dijelu, za razliku od "Umaga", imali su raspoložene Prskala u prvom dijelu te Isanovica i Erstica u drugom dijelu, što je na kraju rezultiralo ostankom bodova u Labinu.

Rukometaši "Umaga" su tri gola prednosti držali su sve do 11. minute, a onda slijedi pet "crnih" umaških minuta u kojima su promašili dva sedmerca, uz još dvije obrane Slipcevica, što je bilo dovoljno Labinjanima da preko odlicnog Prskala preokrenu rezultat i serijom od 5:0 odu na "plus 2" (5:7).

Pocetkom drugog dijela igralo se "gol za gol", a umaški rukometaši imali su priliku da prednost odvedu na svoju stranu, ali su u situaciji kad su imali igraca više na parketu primili cak dva pogotka, pa su Labinjani u 44. minuti pobjegli na "plus 4" (16:20) golom Isanovica.

Umaški rukometaši potom ponovno stižu na "minus 2" (19:21) i tada slijedi kljucni trenutak susreta. U razdoblju od 47. do 57. minute, naime, umaški rukometaši ne postižu niti jedan pogodak, a Labinjani tri, od kojih ponovno cak dva s igracem manje i u 57. minuti rezultat je visokih "plus 5" za "rudare" (19:24).

U posljednje tri minute serijom pogrešaka Labinjana "Umag" je stigao na dva gola zaostatka (22:24), ali onda Kereš i Isanovic postižu pogotke te "rudari" mirno susret privode kraju za zasluženu pobjedu.

Zaostala utakmica 1. kola Prve lige. Dvorana SŠ Mate Blažina. Gledatelja: 600. Suci: Ivica Botincan i Dario Rupcic (oba Rijeka).

UMAG: Gracic, Osmancevic 1, Šestan 2 (2), Cosic 4, Ipša, Ibrahimbegovic 4, Radulovic, Maros, Božic 4, Buvinic 2 (1), Milinkovic, Kolec, Stapar 4, Gorenac, Kovacevic 3 (2), Jerec.

MLADI RUDAR: Demetlika, Kadojic - Balaško, Erstic 8 (1), Bartolic, Kereš 3, Stubicar, Viškovic 1 (1), Bronic, Prskalo 5, Griparic 1, Slipcevic, Peruško, Mayer 2, Jajcevic, Isanovic 4, Banovic 2.Sedmerci: Umag 9 (5), Mladi rudar 4 (2). Iskljucenja: Umag 10, Mladi rudar 12 minuta. Crveni karton: Griparic (60'- trece iskljucenje).


Podijeli: Facebook Twiter