Umag: Međunarodni kongres slastičarstva

(T. K.)
(T. K.)

Nizom stručnih predavanja danas je u umaškom hotelu Sol Garden Istra počeo 1. europski kongres slastičarstva Interslast. Novi trendovi u slastičarstvu i sladoledarstvu, zatim dizajniranju, dekoriranju i prezentaciji vjenčanih torti, zamrzavanju slastica tekućim plinom, samo su neke od tema koje su obrađene tijekom dana.

Okupilo se stotinjak slastičara - obrtnika, hotelskih slastičara, slastičara koji rade u tvrtkama i drugih. Novi je to događaj u regionalnoj "bijeloj industriji" koji će intenzivirati stručno educiranje i informiranje slastičarske branše te još bolje povezati ovu grupaciju. U programu je predviđen i natjecateljski dio u suradnji s Udrugom kuhara Istarske županije, besplatna degustacija velikih količina torta, biskvita i kolača i poseban dio u izložbenom prostoru - revija autohtonih hrvatskih kolača Folkslast.

Sutra se program nastavlja brojnim temama, poput problema u inspekcijskom nadzoru slastičarnica. Tijekom popodneva kroz radionice i degustacije predstavit će se hrvatske slastice iz Istre, Slavonije, Zagorja, Like te s Hvara i Krka.

Organizator kongresa je novinsko-nakladnička kuća Robinson, koja već 20-ak godina izdaje reviju za hrvatsko pekarstvo i slastičarstvo i koja je pokrenula inicijativu da se svi slastičari nađu na zajedničkom edukacijskom druženju. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter