Umag: Markotić i Bedek od Mediterana do Meksika

Katja Markotić i Krešimir Bedek (arhiva POU-a 'Ante Babić')
Katja Markotić i Krešimir Bedek (arhiva POU-a 'Ante Babić')

Posljednji u nizu ovoljetnih koncerata klasične glazbe u umaškoj župnoj crkvi na Trgu slobode bio je onaj poznatih domaćih glazbenika, mezzosopranistice Katje Markotić i gitariste Krešimira Bedeka, koji su brojnim okupljenim Umažanima i stranim gostima predstavili program "Od Mediterana do Mexica".

Na repertoaru su bili skladatelji poput Ivana Padoveca, Miguela Llobeta, Fernanda Sora, Enriquea Granadosa, Juliusa C. Olive i Manuela M. Poncea.

Markotić je završila studij solo pjevanja i interpretaciju lieda u Grazu, a usavršavala se u Beču. Jednako uspješno stilski interpretira djela u rasponu od barokne do suvremene glazbe. Sudjelovala je na svim značajnim domaćim festivalima, ali i u inozemstvu. Živi i djeluje kao slobodna umjetnica u Zagrebu, a od 1996. godine umjetnička je ravnateljica Ljetnog festivala Rovinj.

U njenoj pratnji bio je Bedek, koji je diplomirao gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zatim se usavršavao i postdiplomski studij završio u Nizozemskoj. Pobjednik je nekoliko međunarodnih gitarističkih natjecanja u Španjolskoj, Portugalu i Nizozemskoj. Radi kao asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Organizator ovog koncerta, kao i niza drugih koji su se cijelo ljeto odvijali u sklopu programa Umag(o) classica, bilo je umaško Pučko otvoreno učilište "Ante Babić". (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter