Umag: Maloj Mateji uručeno 29 tisuća kuna

Dodjela pomoći za Mateu (T. KOCIJANČIĆ)
Dodjela pomoći za Mateu (T. KOCIJANČIĆ)

Na nedavno održanoj Fešti od pomidori u Umagu prikupljeno je nešto manje od 29 tisuća kuna koje su u petak na prijemu u gradskoj palači i službeno uručene trogodišnjoj Matei Damiani, djevojčici koja boluje od rijetke i teške bolesti. Novac su njoj i njenom ocu Elvisu uručili u ime organizatora fešte direktor regije prehrambene tvrtke Podravka Ivan Kolić, gradonačelnik i njegov zamjenik Vili Bassanese i Mauro Jurman, te direktorica Turističke zajednice Umag Sanda Bravar Radizlović.

Podsjetivši da su Umažani i drugi gosti još jednom pokazali veliko srce, istaknuli su da se nadaju da su barem malo olakšali djetinjstvo Matei. I dalje će joj pomoći koliko budu mogli.

Otac djevojčice zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji te manifestacije i sugrađanima, a posebno liječnicima s trećeg odjela Dječje bolnice Kantrida koji se brinu o Matei - profesorima doktorima dr. Vojku Rožmaniću, dr. Srđanu Bancu i dr Nevenu Čačeu, te pedijatrici iz Buja dr. Marini Gugić koja je obitelj Damiani uputila na Kantridu. Posebne je zahvale za pomoć Elvis Damiani uputio i obitelji Kernjus iz Brtonigle, vlasnicima konobe Astarea.

- Matea je trenutno jedina s ovom teškom bolešću u Hrvatskoj. Lani, kada je oboljela, preko noći nam se preokrenuo svijet. Imali smo teških trenutaka, ali i puno troškova. Tjedno nam za odlazak u Rijeku treba tisuću kuna samo za gorivo i cestarinu. U rukama je dobrih liječnika i nadam se da će liječenje do kraja biti uspješno. Matea je borac i vjerujem da će se sama izboriti i izvući iz toga. Lijek postoji na hrvatskom tržištu, ali ne plaća ga HZZO. Jedna terapija stoji 150 tisuća kuna, a Matei bi trebale tri terapije, kazao je njen otac. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter