Umag - Lokomotiva 18:34

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrepcanke su lakše od ocekivanja došle do zaslužene, ali (pre)visoke pobjede. S nekolicinom ozlijedenih igracica domaca ekipa nije se uspjela suprotstaviti gošcama u potrebnoj mjeri, kao što je to bilo u gostima kad su gotovo minimalno poražene.

Utakmicu je otvorila Tena Mataija s pocetnom i jedinom prednošcu za Umažanke, da bi u daljnjem tijeku susreta otpor domacih igracica bio u skladu s najavama. Punih dvadeset minuta "žuto-plave" nisu dozvolile suparnicama da "pobjegnu" na vecu prednost, tako da su u posljednjih deset minuta prvog poluvremena ušle s minimalnim zaostatkom - 6:7.

Upravo u tom razdoblju ekipa "Lokomotive" je nacinila preokret, iz brzih kontri došla do prednosti od šest pogodaka.

U nastavku je još više do izražaja došla igra gošci u obrani, u kojoj su redom stasite igracice, a usto na vratima su imale izuzetno raspoloženu Simonu Hajduk.

O snazi ove generacije "Lokomotivinih" igracica govori cinjenica da su se sve od njenih clanica koje su nastupile upisale u listu strijelaca, tako da su Umažanke bile na mukama na koga obratiti pozornost. U konacnici, rezultat govori sve o odnosu snaga u ovom dvoboju.

Zaostala utakmica 22. kola Prve lige rukometašica. Sportska dvorana Stella maris. Gledatelja: 500. Suci: Robert Bernobic i Nikša Kalcic (oba Rijeka).

UMAG: Žulicek, Jadrijevic 5, Hodžaj 1, Rajic 2 (1), Bebic 3, Begovic, Macinkovic, Baksa-Markovec 3, Gržinic (4+0), Jurešic, Špoljaric, Corkovic, Pavic (7+1), Šola, Mataija 4 (3).

LOKOMOTIVA: Hajduk (18+0), Nikšic 2, Peraica 4, Milacic 2, Pušic 3 (1), V. Milanovic-Litre (3), Marušcec 5, Piršul, Bušic 5, Vrdoljak 1, I. Milanovic - Litre 6, Bošnjak 3.

Sedmerci: Umag 7 (4), Lokomotiva 3 (1). Iskljucenja: Umag 2, Lokomotiva 2 minute.


Podijeli: Facebook Twiter